hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi

    Mersinde geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi
    expand

    Mersin'de geleceğin şefleri hünerlerini sergiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de, Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Ugulama Merkezi (KARGEM) ev sahipliğinde düzenlenen 'Geleceğin Şefleri Meslek Lisesi Yemek Yarışması' sonuçlanırken dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı. 
    'Geleceğin Şefleri Meslek Lisesi Yemek Yarışması' Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ev sahipliğinde tamamlandı. Kentteki 13 meslek lisesini yiyecek ve içecek bölümünde öğrenim gören öğrencilerinin katıldığı yarışma, yemek ve tatlı kategorilerinde yapılırken ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Yenişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Okatan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  
    Ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, "Hepinizin bildiği gibi Türk Mutfağı, dünya literatüründe yerini almış, Türk Mutfak Kültürü köklü geçmişi ve zengin içeriğiyle rüştünü tüm dünyaya ispatlamıştır. Bu yıl ilki düzenlenen ve ilimiz genelinde 13 meslek lisemizin yiyecek ve içecek bölümünde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik olarak "yemek" ve "tatlı" kategorilerinde düzenlenen 'Geleceğin Şefleri Meslek Liseleri Yemek Yarışması', ulusal kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olan yemek kültürümüzü yaşatmak, geliştirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak açısından çok kıymetlidir. Bu yarışmaya katılan tüm genç aşçılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca bugün burada yarışmaya katılan tüm özel öğrencilerimizi yürekten tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyorum" dedi. 
    Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilerin ödülleri dağıtıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow