hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özyiğit: Yenişehir’de sanatın ve sanatçının yanındayız

    Özyiğit: Yenişehir’de sanatın ve sanatçının yanındayız
    expand

    Özyiğit: Yenişehir’de sanatın ve sanatçının yanındayız

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, tiyatro sanatçısı Başak Karatepe tarafından organize edilen ‘Sanat İyileştirir’ paneline katıldı.
    Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Yazar Hamit İzol, Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği Başkanı ve Yazar Fazıl Tütüner, Gazeteci-Yazar Mirza Turgut, Gazeteci-Yazar Cemal Karakaya ve Gazeteci-Yazar Abidin Yağmur’un konuşmacı olarak katıldığı panel Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Panelin açılış konuşmasını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. Sanat dostlarıyla bir araya gelmekten ötürü mutlu olduğunu belirten Başkan Özyiğit, Yenişehir’de sanatçıların yetiştiğini belirterek, şunları söyledi: "Şu ana kadar sanat okullarımıza bin 350 çocuk ve genç sanat branşlarına kayıt yaptırdı. Gençlerimizi sanata yönlendiriyoruz. Hep birlikte çaba gösterirsek istediğimiz hedefe ulaşırız. Sanatın zarafeti ve incelikleriyle buluşturulmadan; insanı hoşgörülü, saygılı ve zarif kılabilmenin mümkün olmadığını kabul etmek gerekir. Sanat ruhu iyileştirir, ruh sağlığı iyi olan bir toplumda da sorun olmaz diye düşünüyorum. Onun için sanatın iyileştirici gücünü kullanmamız gerekiyor."
    'Sanat İyileştirir' projesi kapsamında çıkarılan kitaptan elde edilecek gelir maddi imkanı olmayan çocuklara sanat eğitimi sağlanması amacıyla Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak. Proje ile aynı zamanda atanamayan eğitimciler tarafından dar gelirli ailelerin çocuklarına sanat eğitimi verilecek. Panelin sonunda Başkan Özyiğit, panelistlere birer plaket verirken panelin düzenleyicisi tiyatrocu Başak Karatepe ise katkılarından dolayı Özyiğit’e teşekkür plaketi takdim etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow