hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Palmiye katili böcekle mücadele

    Palmiye katili böcekle mücadele
    expand

    Palmiye katili böcekle mücadele

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de kentin simgelerinden olan palmiye ve hurma ağaçlarını palmiye kırmızı böceği zararlısına karşı korumak için çalışmalara sürürken, zarar gören ağaçlar ise yerinden sökülerek imha ediliyor.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen 'Palmiye Kırmızı Böceği Zararlısı ile Eş Zamanlı Ortak Mücadele' çalışmaları Yenişehir İlçesi’nde sürdürülüyor.
    Kent genelinde devam eden çalışmaların yanı sıra merkez Yenişehir ilçesinde yapılan palmiye kırmızı böceği ile mücadele kapsamında, Güvenevler, Palmiye ve Pirireis mahallelerinde teknik ekip tarafından palmiye kırmızı böceği tespit edilen 3 hurma ağacı ekipler tarafından yerinden sökülerek imha edildi.
    Mersin’e güzellik katan ve kentin simgelerinden olan palmiye ve hurma ağaçlarını palmiye kırmızı böceği zararlısına karşı korumak için çalışmalar yürüten teknik personel, zarar görmüş, iyileşmesi zor ve böceği sağlıklı ağaçlara bulaştırma riski taşıyan ağaçları imha ediyor. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow