hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriyeli öğrenciler, İngilizce eğitimlerini tamamladı

    Suriyeli öğrenciler, İngilizce eğitimlerini tamamladı
    expand

    Suriyeli öğrenciler, İngilizce eğitimlerini tamamladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören 150’yi aşkın Suriyeli öğrenci, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu'nda düzenlenen sertifika töreniyle eğitimlerini tamamladı.
    İki etap olarak düzenlenen eğitimlerde öğrenciler, seviyelerine göre A1, A2, B1 ve B2 gruplarına ayrılarak Mersin Üniversitesi’nin deneyimli akademik personelleri tarafından yüzer saatlik eğitimlere tabi tutuldu. Eğitimleri başarı ile tamamlayan Suriyeli öğrencilere törende, British Council tarafından seviyelerine göre dil belgeleri, Mersin Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından da sertifikaları takdim edildi. Törene Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    Etkinliğin açılış konuşması yapan Rektör Çamsarı Suriye’de son yıllarda yaşanan olaylar sonrasında en fazla sığınmacıya Türkiye’nin ev sahipliği yaptığını belirtti. Sığınmacıların ekonomik ve toplumsal hayata uyumları için çeşitli uygulamaların hayata geçirildiğinin altını çizen Rektör Çamsarı, “Güvenli alan, beslenme, barınma ve sağlık hizmeti almak temel ihtiyaçlarıdır. Eğitim ise çocukların hayat rutinlerinde normalleşmeyi sağlar, travma ile başa çıkma kapasitelerini destekler ve güçlendirir. Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları bu alanda çok değerli çalışmalar yürütmektedir’’ ifadelerine yer verdi.
    Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, British Council temsicileri Bora Can ve Deniz Çetin’e plaket takdim etti. MEÜSEM Müdürü Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’ye plaketi ise Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı tarafından takdim edildi. British Council Türkiye Sınavlar Müdürü Bora Can tarafından da Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve Doç. Dr. Esma Dumanlı Kadızade’ye teşekkür belgesi sunuldu. Etkinlikte öğrenciler dans ve müzik gösterileri yaptı, şiirler okudu. ‘Anadolu’ şiirini Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi öğrencilerinden Lema Osmanağa seslendirdi. Üniversite Eğitim Fakültesi Türkçe Bölümü öğrencilerimizin de eşlik ettiği gösteri büyük beğeni topladı. Konservatuvar Keman Sanat Dalı İlköğretim 5. Sınıf Öğrencisi Abdullatif Jalki ve Korno Sanat Dalı Öğrencisi Gays Jalki kardeşler geleneksel şarkılardan oluşan potpori sunarken, Öğr. Gör. Piyanist Ferdi Çümendur eşliğinde, Sahne Sanatları Bölümü Opera Ana Sanat Dalı öğrencisi Songül Ekici arya seslendirdi. Üniversitemiz Devlet Konservatuvarından Öğr. Gör. Aslı Demirağ’ın eşliğinde, öğrenci Gays Jalki, Çaykovski’nin 'Eski Fransız Şarkısı’ adlı eserini sundu.
    Eğitim sonunda başarılı olan öğrencilere sertifikalarının verildiği tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow