hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ülkü Ongun Kütüphanesi açıldı

    Ülkü Ongun Kütüphanesi açıldı
    expand

    Ülkü Ongun Kütüphanesi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-YENİŞEHİR Belediyesi, engelli bireyler dahil 7’den 70’e herkesin yararlanabileceği Ülkü Ongun Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi.
    Yenişehir Belediyesi, eğitim ve bilim yuvası Yenişehir Belediyesi Akademi’de kurduğu Ülkü Ongun Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Ülkü Ongun’un özel koleksiyonu dahil bağışladığı kitaplarla oluşturulan kütüphane içerisinde yüzlerce öykü ve roman kitaplarını barındırıyor. Engelli bireylerin kolaylıkla erişebildiği kütüphanenin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Ülkü Ongun’un yanı sıra CHP PM Üyesi ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile yazar İpek Ongun katıldı.
    Açılışta konuşan Belediye Başkanı Özyiğit, göreve gelmeden önce yönetim anlayışını 6 temel ilke üzerine kurduğunu ve bu ilkelerin altını doldurmaya gayret ettiklerini söyledi. Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin erken çocukluk eğitiminde son sıralarda yer aldığını ve göreve geldikten sonra Yenişehir Akademi’yi kurarak Erken Çocukluk Eğitimi Projesi'ni hayata geçirdiklerini anlatan Başkan Özyiğit, "Marmara Üniversitesi ile işbirliği yaptık. Türkiye’de ilk defa erken çocukluk eğitimi konusu bizimle açıldı. İlk defa müfredatı oluşturuldu ilk kez basımı bizim tarafımızdan yapıldı. Burası merkez böyle bir merkez. Burada içerisine yaklaşık 3 bin seçkin kitabın olduğu, Ülkü Ongun hanımefendinin özel koleksiyonun da olduğu bir kütüphane oluşturduk. O da çok büyük bir katkı" dedi.
    Yaşamın her alanında birçok engelle karşılaşan engelli vatandaşlara yönelik de sesli kitap bölümü oluşturduklarını kaydeden Özyüğit, "Bir bilgisayarımızı da bedensel engelliler için ayırdık. Yani her şeyi düşünmeye çalıştık. Kütüphanemizde oluşturduğumuz teknoloji bölümünde bilgisayar ve sıfır atık ayrıştırma eğitim platformu da bulunmakta. Öğrencilerimiz burada pandemi döneminde oluşturduğumuz EBA destek noktası, LGS ve üniversite sınavlarına hazırlanabilecekler çalışabilecekler. Genel Başkanımız bizlere ‘Hizmetlerinize arka mahallelerden başlayın, çünkü orada yaşayan vatandaşlarımız hayata bir sıfır geriden başlıyor’ demişti. Bugün pandemiyi yaşadığımız süreçte bir sıfır geride olan vatandaşlarımız maalesef beş sıfır geriye düştü. Çünkü onların bilgisayarı yoktu, interneti yoktu. Bilgiye ulaşmakta bir kat, iki kat, üç kat daha zorlanır hale geldiler. İşte bu süreçte tüm olanaklarımızla çocuklarımızın yanında olduk" diye konuştu.
    NAZLIAKA’DAN BAŞKAN ÖZYİĞİT’E TEŞEKKÜR
    CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, dezavantajlı çocukların eğitime ulaşmalarını sağlayacak hizmetleri gerçekleştirmesinden dolayı Başkan Özyiğit’e teşekkür ederek, "Abdullah Özyiğit’i il başkanlığı döneminde tanımıştık. Belediye başkanı olarak da bizi hiç şaşırtmayan bir performans gösteriyor. Gerçekten bizi onurlandırıyor, gururlandırıyor. Güzel hizmetleri nedeniyle kendisine ve ekibe teşekkür ediyorum. Ülkü Ongun hanımın böyle bir bağışta bulunması ayrı bir önem taşıyor. Ben cömerdimdir ama bir tek kitap konusunda cimriyimdir. Onun için kitap bağışlayabilenlere hele hele 3 bin kitabını bağışlayanlara ayrı bir saygı duyuyorum. Onun için size özel şükranlarımı sunuyorum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Toplumun dönüştürülmesi, çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için olmazsa olmaz olan eğitime yapılan her yatırım bizim başımızın üzerinedir" diye konuştu.
    Kütüphaneye tüm kitaplarını bağışlayan Ülkü Ongun da bugünün kendisi için çok özel olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyledi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow