hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Su: Hedefimiz sıfır kaza, yaralanma, can kaybı

    Vali Su: Hedefimiz sıfır kaza, yaralanma, can kaybı
    expand

    Vali Su: Hedefimiz sıfır kaza, yaralanma, can kaybı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında 'Yayalar için 5 adımda güvenlik trafik' sloganı ile Türkiye genelinde eş zamanlı olarak yapılan denetimlere katılan Vali Ali İhsan Su, "Hedefimiz sıfır kaza, sıfır yaralanma, sıfır can kaybı" dedi.
    Türkiye genelinde eş zamanlı olarak Vali Ali İhsan Su’nun katılımıyla merkez Yenişehir ilçesi Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı Sabancı Kız Lisesi önünde yapılan denetime İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ve Sahil Güvenlik Komutan Vekili Albay Çağın Taşkın ile trafik görevlileri katıldı.
    Vali Ali İhsan Su denetimlerde, yol kullanıcılarına trafik ortamında sürücü, yaya ve yolcu olarak her durumda uyulması gereken kurallar konusunda hatırlatmalarda bulundu. Trafik görevlileri ise geçitleri kullanan yayalara karayolu trafik güvenliği konusunda bilgilendirmeler yaptı.
    Denetimlerin ardından konuşan Vali Su, tüm yıl olduğu gibi bu hafta içinde de yoğun bir şekilde trafik eğitimlerine devam edileceğini belirterek, "Trafikte yaya güvenliğinin sağlanabilmesi için 5 temel kural konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirmek, bilinçlendirmek üzere bugün uygulama yapıyoruz. Yayalarımızın güvenliği için bu 5 adım çok önemli. Öncelikle yayalar olarak mutlaka yaya yolunda hareket etmemiz çok önemli. Bunun yanında karşıdan karşıya geçişlerde mutlaka yaya geçitlerini kullanmalıyız. Trafik ışıklarına mutlaka uymamız gerekiyor. Mutlaka yola odaklanmamız lazım. Özellikle akşam vakitlerinde trafiğin olduğu bölgelerde yürüyorsak görünür olmak önemli. Bu yüzden karanlık zamanlarda açık renk elbiseler tercih etmemiz lazım ya da elimizde bizi sürücülere gösteren bir ışık olması çok önemli.  Yayalarımızın bu konulara mutlaka dikkat etmesi gerekir" dedi.
    Sürücü, yaya ve yolcu olarak her üç konumda da trafik kurallarına uymanın önemini vurgulayan Vali Su, "Trafik kuralları tecrübelerle oluşmuş, yıllardır uygulanan kurallardır. Vatandaşlarımız bunun bilincinde olmalı. Yayalar gibi araç sürücüleri ve yolcular da kurallara kesinlikle uymalı. Araç sürücüleri ve yolcular emniyet kemerini mutlaka takmalılar. Sürücüler yola odaklanmalı ve cep telefonuyla konuşulmamalıdır. Bütün kurallara uyduğumuz zaman trafik kazalarını en aza indirmiş oluruz. Tabii ki hedefimiz sıfır trafik kazası, sıfır yaralanma, sıfır can kaybıdır. Tüm ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yapılan çalışmalarla birlikte hem ölümlü hem de yaralanmalı trafik kazalarında çok önemli düşüşler oldu. Bundan sonra da bizler daha sıkı bir şekilde hem kampanyalarımıza, hem de trafik kontrollerimize devam ederek vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi, bilinçlendirmeyi sürdüreceğiz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow