hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir Belediyesi BETEM açıldı

    Yenişehir Belediyesi BETEM açıldı
    expand

    Yenişehir Belediyesi BETEM açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-YENİŞEHİR Belediyesi'nin Erken Çocukluk Eğitim Projesi kapsamında kurduğu Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Beceri Temelli Eğitim Merkezi'nin (BETEM) açılışı yapıldı.
    Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in ev sahipliğinde yapılan açılış törenine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen ile Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut ve Orhan Sümer, Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Armağan Öney, Mersin Eczacı Odası Başkanı Özgün Sağır, Güney Ecza Kooperatifi Başkanı Tarkan Bir, meclis üyeleri, il ve ilçe kadın kolları başkanları ve gençlik kolları başkanları, muhtarlar ile aileler katıldı.
    Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Özyiğit, yola çıktıklarında yönetim anlayışlarını hareket, eğitim, hemşerilik, dayanışma, kentleşme ve ekolojiden oluşan 6 temel ilke üzerine kurduklarını belirterek, "Göreve geldiğimizden bu yana bu başlıkların altını doldurmaya çalışıyoruz. Salı günü Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdumuzun açılışını yaptık. 318 üniversiteli gencimizin barınmasını sağlayacağız. Şehir dışına gönderdiğimiz çocuklarımıza da 1500 lira eğitim desteği veriyoruz" dedi,
    BETEM’de çocukların bilim, tasarım, hareket ve müzik atölyelerinde alacakları eğitimlerin hayatlarına yön vereceğini anlatan Başkan Özyiğit, "Bu okulun öğretmenlerini seçerken Marmara Üniversitesi hocaları tek tek mülakat yaptı, ardından onlara eğitim verdiler. BETEM’de bilgili, birikimli öğretmenlerimiz burada eğitim verecekler. Okul öncesi eğitimde çocukları bilimle tanıştırmak için en iyi zaman çevrelerinde olup biteni merak ettikleri zamandır. Okulda eğitilen, aile katılımı ile desteklenen çocuklar burada kurduğumuz bilim, tasarım, hareket ve müzik atölyelerinde potansiyellerine kavuşacak. BETEM bu yönüyle çocuklarımızın geleceği için çok büyük bir avantaj sağlayacak, fark yaratacak. BETEM’in yapımı için bağışta bulunan Ömer Faruk İlbilgen’e teşekkür etmek istiyorum. Burayı yüzde 90 bağışlarla gerçekleştirdik. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bir aradayız" ifadelerini kulandı.
    Başkan Özyiğit, BETEM yapılırken enerji ve çevre dostu tasarım kriterlerine uygun davranıldığını kaydetti. Çevre dostu tasarımlara verilen LEED sertifikasını altın madalya derecesinde almış bir yapı kurduklarını belirten Özyiğit, binanın kendi elektriğini üreteceğini vurguladı.
    CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de konuşmasına Mersin’deki belediyelerle ilgili izlenimlerini anlatarak, "Mersin’de temas ettiğim herkes, önceden gördüğüm anket sonuçları, halkın geri bildirimleri ve belediye başkanlarımızın yürüttüğü projelerle ilgili aldığımız malumat göğsümüzü kabartmıştır. Burada Abdullah Özyiğit’in şahsında tüm belediye başkanlarımızı yürekten kutluyorum, teşekkür ediyorum" dedi.
    Özgür Özel, Beceri Temelli Eğitim Merkezinin yapımına destek veren Ömer Faruk İlbilgen’e de teşekkür etti.
    Konuşmaların ardından BETEM’in yapım sürecine katkı sunan ve adı verilen Ömer Faruk İlbilgen ile merkezin yapım ve düzenlenmesinde destek sunan bağışçılara teşekkür plaketi verildi.
    112 çocuk kapasiteli merkezde 3 - 4 yaş, 4-5 yaş, 5-6 yaş gruplara özel 6 derslik bulunuyor. 3 ila 4 yaş grubundaki sınıflarda 16 öğrenci, diğer yaş guruplarında ise 20 öğrenci kontenjanına sahip merkezde sabah 8’den akşam 17’ye kadar tam zamanlı eğitim verilmekte. Sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilen merkezde öğrencilere uygun yemek listesi de hazırlanıyor. Bir hemşire ve bir psikoloğun da görev yapacağı BETEM’de lisans eğitimini tamamlayan ve danışman akademik kadro tarafından verilen beceri temelli eğitimi alan okul öncesi öğretmenler öğrencilere eğitim verecek. 3 ve 4 yaş öğrenciler için uyku odalarının bulunduğu BETEM’de ayrıca 4 adet atölye sınıfı da yer alıyor.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow