hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir Belediyesi öğrenci yurdunu sağlıkçılara açıyor

    Yenişehir Belediyesi öğrenci yurdunu sağlıkçılara açıyor
    expand

    Yenişehir Belediyesi öğrenci yurdunu sağlıkçılara açıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Yenişehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim döneminde hizmete açmayı planladıkları Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nu pandemi nedeniyle sağlık çalışanlarına tahsis edecek.
    Yenişehir Belediyesi, sağlık çalışanları için harekete geçti. Kendisi de eczacı olan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sağlıkçıların enfekte olma ihtimaline karşı ailelerinin etkilenmemesi adına geçici olarak evlerinden başka bir yerde kalmaları gerekliliğinin sağlıkçılar tarafından kendilerine iletildiğini ifade etti. Bunun üzerine Başkan Özyiğit, öğrenci yurdunu pandemi süresince sağlıkçıların hizmetine sunacaklarını dile getirdi.
    Sağlık çalışanlarının ve ailelerinin çok büyük risk altında olduğunu vurgulayan Başkan Özyiğit, “Öncelikle geçtiğimiz gün Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz Mersinli hocamız Dr. Turgut Erkutlu başta olmak üzere yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır ve başsağlığı diliyorum. Canları pahasına topluma hizmet etmeyi görev sayan çok kıymetli sağlık emekçilerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Sağlık çalışanları ve tabi ki aileleri çok büyük bir risk altında. Onlar hastalarla muhatap olmak ve hastanın tedavisini yapmak zorundalar. Ve daha sonra da evine gidip çocukları ve aileleriyle yan yana gelmek durumda kalıyorlar. Şu anda 102 odalı interneti, ısıtma ve soğutma sistemi, kafeteryası, çalışma odaları olan 4 yıldız ayarındaki yurdumuz hazır. Üniversiteli öğrenciler için yaptığımız ve bu dönem başında hizmete açmayı planladığımız erkek öğrenci yurdunu pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle sağlık çalışanlarının hizmetine sunacağız. 7 Eylül tarihinde yapacağımız belediye meclis toplantısında bu teklifi getireceğiz ve Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdumuzu sağlıkçılarımızın hizmetine açacağız. Her odada bir kişi kalacak şekilde planlamamızı yapacağız. Halk sağlığı için canlarını feda sağlık çalışanlarını korumak bizim de görev ve sorumluluğumuz. Ülkemizde Covid ile mücadele eden doktorundan eczacısına ve hemşiresinden hasta bakıcısına kadar tüm sağlık çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow