hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir Belediyesi'nden ‘EBA Destek Noktası’

    Yenişehir Belediyesinden ‘EBA Destek Noktası’
    expand

    Yenişehir Belediyesi'nden ‘EBA Destek Noktası’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-YENİŞEHİR Belediyesi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Destek Noktası ile uzaktan eğitim sürecinde evlerinde bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencileri yalnız bırakmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı EBA Destek Noktası ile ilgili usul ve esaslara uygun olarak hazırlanan merkezde günlük en az 80 öğrenci yararlanabilecek. Taleplerin yoğunluğuna göre alt yapı kapasitesi artırılarak, daha fazla öğrenciye hizmet verilecek.
    Pandemi nedeniyle uzaktan devam edecek yeni eğitim-öğretim döneminde dersler EBA TV üzerinden veriliyor. Ancak bazı öğrencilerin bilgisayar ve internete erişimi bulunmuyor. Yenişehir Belediyesi de öğrencilere uzaktan eğitim sürecinde destek vermek ve öğrencilerin derslerine sorunsuz bir şekilde erişebilmeleri amacıyla Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in talimatıyla EBA Destek Noktası açtı. Tam donanımlı 10 bilgisayarın bulunduğu EBA destek noktasından 1’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar zorunlu eğitim kapsamındaki öğrenciler yararlanabilecek.
    EBA Destek Noktası’nı kullanmak isteyen öğrencilerin velileri, 28 Eylül itibariyle Yenişehir Belediyesi Akademi’ye başvuru yapabilecek. EBA Destek Noktası için başvuru yapan velilerin Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 'COVID-19 Kapsamında Okullarda Alınması Gereken Önlemler' için velilere özel olarak hazırlanmış 'Bilgilendirme ve Taahhütname' formunu imzalaması gerekiyor. Başvuru alındıktan bir gün sonra 29 Eylül’de öğrenciler EBA Destek Noktası’ndan faydalanabilecek. Dönüşümlü olarak ve gruplar halinde derslerine katılma imkanı bulacak öğrenciler arkadaşlarından geri kalmamış olacak.
    Öğrencilerin sağlığını ön planda tutan Yenişehir Belediyesi, EBA Destek Noktası’nda tüm koronavirüs önlemlerini de aldı. Maskesi olmayan öğrencilere maske dağıtılacak, dersliğe girişlerde ise öğrenciler dezenfeksiyon cihazını kullanarak ellerini dezenfekte edecek. Görevliler kullanılan bilgisayar ve masaları da her grup eğitiminin ardından steril hale getirecek. Derslikte ise sosyal mesafe kuralına uygun olarak masalar arası mesafe bırakıldı. Merkezden günlük en az 80 öğrenci yararlanabilecek. Taleplerin yoğunluğuna göre alt yapı kapasitesi artırılarak, daha fazla öğrenciye hizmet verilecek.
    Yenişehir Belediyesi geçtiğimiz hafta Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, ‘Her aile bir okul, her anne-baba öğretmendir’ sloganıyla Uzaktan Eğitim Aile Rehberi kitapçığı hazırlamıştı. Ailelerin uzaktan eğitim sürecinde ne yapmaları gerektiği üzerine bilgiler içeren kitapçık, kent genelinde ailelere ücretsiz olarak dağıtılmıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow