hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yenişehir’in tüm renkleri kadın üreticiler için bir arada

    Yenişehir’in tüm renkleri kadın üreticiler için bir arada
    expand

    Yenişehir’in tüm renkleri kadın üreticiler için bir arada

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN’de siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri, Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi iş birliğiyle kurulan Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarın'da kadın üreticiler için bir araya geldi.
    Yenişehir’in üretici kadınları, Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı'nda el emeği ürünlerini vatandaşlarla buluşturma fırsatı yakalıyor. Üretici kadınların yanında olan ve kadınları üretime teşvik eden Yenişehir Belediyesi, Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı'yla kadınlara yeni bir geçim kapısı açtı. 100 kadının stant açtığı pazarda organik organik ürünlerle elde edilmiş birbirinden lezzetli gıdalar, taze meyve ve sebzeler, takılar, örgüler ve renkli süs eşyaları satılıyor. Pazarın geliştirilmesi için Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyi, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcilerini Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarına davet etti. Buluşmada kadın üreticiler için dayanışma ve işbirliği mesajları verildi. 
    ‘HEP BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ’
    Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Öncelikle bu güzel ortamı hazırladığı için Yenişehir Kent Konseyi Başkanımız ve yönetimine çok teşekkür ediyoruz. Sizler gerçekten Mersin ve Yenişehir’de kadınlara önderlik eden çok kıymetli insanlarsınız. Bugün hepimiz farklı çatılar altında çözümler üretsek de sonuç olarak ortak paydamız ülkemizi aydınlık, dostça ve kardeşçe birlikte yaşayabileceğimiz güzel bir yaşam alanı haline çevirmektir. Bu ortak paydada buluştuğumuz sürece biliyor ki ülkemizde birçok sorunu hep birlikte aşabiliriz. Yenişehir’in geleceği ve çıkarları için ve özellikle çocuk ve kadınlarımızın geleceği, sağlığı, mutluluğu ve güzel bir ortamda mutlu bir şekilde yaşamaları için hep birlikte hareket edeceğiz. Bu buluşmanın Yenişehir’de bir başlangıç olmasını diliyorum. Bu buluşmayı ve bu masayı geliştirelim. Bu masada üreten, emeğini bu kente ve dünyaya duyurmaya, emeğinin karşılığının almaya çalışan kadınlarımızın yanında olalım. Tüm varlığımla ben sizinle beraberim. Bunun için ben ve bu söz varken, olabildiğince fayda üretmeye çalışalım. Ülkede kadınlar mutlu olursa herkes mutlu olur. Çocuklar da, aile de mutlu olur. Kadınların mutluluğu için hep birlikte çalışalım. Hepinizin eline yüreğine sağlık iyi varsınız. İyi ki birlikte böyle çalışmalar içerisindeyiz ve devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
    TÜM SİYASİ PARTİLERİN KADIN TEMSİLCİLERİ BİR ARADA
    Kadının güçlenmesi ortak paydasında hemşehrilik hukuku bilincini oluşturmak istediklerini söyleyen Yenişehir Kent Konseyi Başkanı Dilek Çakır ise “Yenişehir Belediyesi ve Yenişehir Kent Konseyinin ortak planladığı, Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in destekleriyle; Yenişehir’in merkez ve kırsal mahallelerinde ikamet eden kadınlarımızın el emeği, göz nuru olan doğal ürünlerini satabilmeleri; dolayısıyla da kadınların toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak, ekonomik ve sosyal olarak güçlendirmek amacıyla gerçekleştirmiş olduğumuz Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarımıza hoş geldiniz. Tüm siyasi partilerin kadın temsilcilerinin bir arada, 100 üretici kadınımızın tezgahları arasında birincisini gerçekleştirdiğimiz Yenişehir’de Kadın Dayanışması toplantımızın amacı; ‘kadının güçlenmesi’ ortak paydasında, çok aktörlü, çok ortaklı yönetişim anlayışı ile paydaşlar arasında işbirliği, sahiplenme ve iletişimi geliştirmek,  demokrasi ve uzlaşma kültürünü, hemşehrilik hukuku bilincini oluşturmaktır. Bugün, ilk ortak toplantımız için gündem maddemiz Yenişehir Belediyesi Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarımızın geliştirilmesi adına daha neler yapılabileceği konusunda öneriler geliştirmektedir” diye konuştu.
    Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı, cuma ve cumartesi günleri Bahçelievler Mahallesinde bulunan Dikenli Yol Caddesindeki pazar alanında kuruluyor.  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow