hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atatürk, Muğla'da sevdiği şarkılarla anıldı

    Atatürk, Muğlada sevdiği şarkılarla anıldı
    expand

    Atatürk, Muğla'da sevdiği şarkılarla anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programı çerçevesinde bin konser verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konserde Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

    Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 82'inci yılında Muğla'da sevdiği şarkılarla anıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde konser düzenledi. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde düzenlenen anma konserine Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, CHP Menteşe İlçe Başkanı Mustafa Aytaç Kavak, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası Münif Akalın şefliğinde Yiğit Arat solistliğinde 'Ah Bir Ataş Ver', 'Bülbülüm Altın Kafeste', 'Çalın Davulları', 'Çanakkale Türküsü', 'Vardar Ovası', 'Hoş Gelişler Ola', 'Biz Atatürk Gençleriyiz', 'İzmir Marşı' gibi eserleri seslendirildi.

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, konserin sonunda yaptığı açıklamada, "Ata'mızın idealleri için daha fazla çalışmalı, onun aydınlattığı yolda hep birlikte yürümeliyiz" dedi. Devrimleri, fikirleri ile bu topraklarda hep yaşayacak olan Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 82'inci yılında dinlerken bazen hüzünlendiği bazen de eşlik ettiği türkülerle andıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün Türk Milleti'nin yüreğine işlemiş Atatürk'ün ilelebet yaşayacağını ve hep hatırlanacağını belirtti.

    MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow