hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Gürün tarımı işaret etti

    Başkan Gürün tarımı işaret etti
    expand

    Başkan Gürün tarımı işaret etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla nüfusunun yüzde 51'inin kırsalda yaşadığını belirterek, "Muğla olarak turizmden daha fazla geliri tarımdan alabiliriz" dedi.

    Tarım ve hayvancılığa büyük önem veren Muğla Büyükşehir Belediyesi, kooperatiflerin güçlenmesi ve üreticilerin aracılar olmadan kazanmasını sağlamak için çalışıyor. Menteşe ilçesi Yerkesik Yeniköy Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu lavanta bahçesinin ardından mahallede ev ve sokak duvarları lavanta figürleri ile boyandı. Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün; öğrencilerle birlikte evlerin duvarlarına lavanta figürleri çizdi.

    Turizm kenti olan Muğla'nın tarımdan daha fazla gelir elde edebileceğini söyleyen Başkan Gürün, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak ilk tarımla işlere girdiğimizde 'tarımla ne işin var' dediler. Bizim yüzde 51 nüfusumuz kırsalda yaşıyor. Gençler topraktaki emeklerinin karşılığını alamadığı için asgari ücretle iş giriyorlar. Bu da toprakların boş kalmasına neden oluyordu. Biz Büyükşehir olarak tarıma 2015 yılında başladık. Bugün pandemiden sonra bütün dünya, 'tarım( demeye başladı. Tarım ve hayvancılığı güçlü olmayan bir ülkenin kendisini geleceğe taşıması mümkün değil. Bu bilimsel bir gerçek. Muğla'da toprakların çok iyi değerlendirilmesi lazım. Muğla olarak turizmden daha fazla geliri tarımdan alabiliriz" dedi. Başkan Gürün, Büyükşehir Belediyesi olarak kooperatiflerin güçlenmesi ve üreticilerin aracılar olmadan kazanmasını sağlamak için çalıştıklarını belirtti.

    MUĞLA, DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow