hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Aras, Bodrumlu süngercilerle biraraya geldi

    Başkan Aras, Bodrumlu süngercilerle biraraya geldi
    expand

    Başkan Aras, Bodrumlu süngercilerle biraraya geldi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Bodrum ilçesinin CHP'li Belediye Başkanı Ahmet Aras, ilçedeki süngercilikte önemli yere sahip deniz sevdalıları ile yemekte biraraya geldi.

    Başkan Aras yemekte, uilçede kurulması düşünülen 'Süngercilik Müzesi' ile ilgili herşeyin hazır olduğunu söyledi.

    Deniz sevdalıları ve süngercilerle, Trafo Cafe&Restaurant'ta düzenlenen yemeğe Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın yanı sıra, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Kemal Özsarsılmaz, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan  katıldı. Bodrum Belediyesi'nin katkıları ve Bodrum Deniz Müzesi'nin organizasyonu ile bir araya gelen süngerciler anılarıyla geceye renk kattı. Sualtı Arkeoloğu Doç. Dr. Harun Özdaş da geceye katılanlar arasındaydı. Özdaş yemek öncesinde, Bodrum Deniz Müzesi'nde Bodrumlu süngercilerin sualtı arkeolojisindeki önemini konu alan 'Sualtı Arkeolojisi'nin Bodrum'da Başlayan Serüveni' adı altında bir sunum gerçekleştirdi.

    Başkan Aras buradaki konuşmasında, çocukluğunda hikayeleri ile büyüdüğü denizci büyükleri ile birarada olduğu için çok heyacanlı olduğunu belirtip, "Bodrum'un tarihinde denizcilerin hayatı çok önemli bir yer tutuyor. Bodrum'da denizci büyüklerimizi bir araya getirmek istedik. Bu bir ilk oldu" dedi.

    'SÜNGERCİLİK MÜZESİ OLUŞTURULACAK'

    "Bodrum'a, denizcilerimize ahde vefa duygusu ile onların anılarını yaşatacak, hafızası olacak, bir merkez kazandıralım" diyen Başkan Aras, şöyle devam etti:

    "Bunun için ilk adımı attık zaten. Yerini bile belirledik. Süngercilik müzesi ile ilgili herşey hazır. Bu konuyu sadece müze olarak görmüyoruz. Orada bir arşiv olacak. Tüm abilerimizi, büyüklerimizi, bütün denizcilerimizi herkesin tanıyabileceği, özgeçmişlerinizi okuyabileceği bir merkez oluşturacağız. Hem de bunu Bodrum'un en değerli yerlerinden bir tanesinde yapacağız. Açılışını da inşallah, hepbirlikte yapacağız. Sizlerin hayatında nice hikayelerin olduğunu biliyoruz. Sizlerin hayatındaki travmalar, yaşadığınız zorlukları, vurgunlar, aylarca aileden uzak, kuru ekmekle geçirdiğiniz günler bunların hepsinin hikayelerini gerçekten duyduk. O yüzden sizleri unutmamalıyız. Sizlere sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

    Ardından süngerciler, denizlerde başlarından geçen olayları ilk günkü heyecanlarla paylaştı.

    BODRUM (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow