hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediye, tezgaha çıkarılamayan ürünleri halka ulaştırıyor

    Belediye, tezgaha çıkarılamayan ürünleri halka ulaştırıyor
    expand

    Belediye, tezgaha çıkarılamayan ürünleri halka ulaştırıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BODRUM Belediyesi, üreticinin elindeki ürünleri tak kapanma döneminde alarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtıyor.
    Bodrum Belediyesi Kriz Masası, özellikle günübirlik kazançla geçimlerini sağlayan vatandaşların yaşayacakları zorlukları öngörerek bir takım kararlar aldı. Yaşanan zor süreçte halkın yanında olan Bodrum Belediyesi, pazaryerlerinde tezgah açamayan sebze-meyve üreticilerinin ürünleri satın alınarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtmaya başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, "Üreticiye desteklerimiz, Bodrum Belediyesi tarafından devam edecek. Bodrum Belediyesi tarafından gerçekleştirilen hibe ve destekler, sadece üreticinin bizzat kendini desteklemiyor aynı zamanda onun istihdam ettiği vatandaşların da evine ekmek götürmesini sağlamaya çalışıyoruz. Esnafa borcunu ödemeye çalışıyoruz. Kümülatif olarak bu etkiyi ekonomik anlamda bir katkı sunarak değerlendiriyoruz" dedi.
    Üretici Fatma Ünal, "Hiçbir çiftçi ürünün heba olmasını ürününün çöpe gitmesini istemez. Dünyada hiçbir gıdanın çöpe gitmemesi lazım. Son 3 gündür yaşadığımız sıcaklar ve yasaklar sebebiyle ürünü ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak adına belediyeye başvurduk. Hızlı bir şekilde ulaştırılması için hem lojistik destek sağladılar hem de maddi destek sağladılar. Teşekkür ediyorum Bodrum Belediyesi'ne. Gıdam çöpe gitmediği için çok mutluyum" dedi.  
    Öte yandan, Belediye Kriz Masası kararları doğrultusunda, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında dükkanı kapalı olan küçük esnaflar Belediye Halkla İlişkiler Birimi personellerince aranarak talepleri dinleniyor ve esnafın talepleri ilgili birimlere iletiliyor.

    BODRUM (Muğla), (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow