hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum yeni otogarının enerjisi güneşten

    Bodrum yeni otogarının enerjisi güneşten
    expand

    Bodrum yeni otogarının enerjisi güneşten

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bodrum yeni otogarının çatısına kurulan 640 kwh gücüne sahip güneş panelleri, devreye alınarak enerji üretmeye başladı.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum Yarımadası'nın şehir içi trafik sorununu azaltmak için Torba Kavşağı'na yeni otogar yapımı için 30 bin 759 metrekare arsa üzerinde, 9 Mart 2019 tarihinde çalışmalara başladı. 17 bin 117 metrekare inşaat alanına sahip olan ve 74 milyon liraya mal olan otogarın, yapımı tamamlandı. Ocak ayında hizmete girmesi planlanan Bodrum'un yeni otogarı, çatısındaki 640 kwh gücündeki güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretecek. 21 otobüs, 45 minibüs peronu, 10 minibüs depo peronu, 8'i engeliler için 165 araçlık açık otopark, 9 araçlık kapalı otoparkın yer alacağı otogarda, ektrikli araçların şarj edilebileceği 6 ayrı istasyonda  hizmet verecek. Otogarın çatısındaki güneş panelleri devreye alındı.

    Çatısındaki  640 kwh güce sahip olan ve Türkiye'nin yapıya entegre en büyük güneş enerji sistemine sahip otogarı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin güneş panellerinden elde ettiği kurulu gücü toplam 1087 kwh'ye yükseldi.

    Güneşlenme süresi bakımından Türkiye'nin en şanslı illerinden biri olan Muğla'da Büyükşehir Belediyesi sırasıyla Menteşe ilçesi mezbahasında 105 kwh,  Menteşe Şehirlerarası otogarı çatısında 290,4 kwh, Bodrum Konacık Hizmet binasında 52,4 kwh  ve son olarak Bodrum Terminali çatısında ise 640 kwh elektrik üretirken, Belediye bütçesine de yıllık 1 milyon lira ekonomik kazanç sağladığı bildirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin söz konusu binalarda ürettiği elektriğin yaklaşık 1000 hanenin yıllık tüketimi kadar olduğuna da dikkat çekildi.

    Hasan AKYILDIZ / MUĞLA, (DHA)

    (FOTOĞAFLI)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow