hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da 3 saatte 750 kilogram katı atık toplandı

    Bodrumda 3 saatte 750 kilogram katı atık toplandı
    expand

    Bodrum'da 3 saatte 750 kilogram katı atık toplandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BODRUM (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Bahar Temizliği Projesi' kapsamında Pedasa Antik Kent girişinden Cennet Koyu'na kadar uzanan dağ yolu motosiklet ve bisiklet kulüpleri, denizin dibi ise dalgıçlar tarafından temizlendi. Etkinlikte 3 saat içinde toplam 750 kilogram katı atık toplandı.

    Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Bahar Temizliği Projesi' kapsamında, 'Tekerler Dönüyor Bodrum Temizleniyor' adı altında etkinlik düzenlendi. Pedasa Antik Kenti ile Göltürkbükü Mahallesi'ndeki Cennet Koyu arasında gerçekleştirilen etkinliğe, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Bodrum Belediyesi Dalgıç Takımı, Bodrum Motosiklet Kulübü, Bodrum Doğa Sporları Kulübü, Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü ile Mis Gibi 1 Bodrum Grubu ve çevre gönüllüleri katıldı. Pedasa Antik Kent giriş kapısından başlayarak Cennet Koyu'na kadar uzanan dağ yolu, motosiklet, bisiklet kulüpleri ve gönüllü vatandaşların katılımıyla temizlenirken, Bodrum Belediyesi Dalgıç Takımı da deniz dibi temizliğini gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 saat süren temizlik etkinliğinde doğadan ve deniz dibinden toplam 750 kilogram katı atık toplandı. Toplanan cam şişeden teneke kutuya, otomobil lastiğinden metal ve plastik atıklara kadar pek çok katı atık Konacık Mahallesi'ndeki Bodrum Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi.
    Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla daha önce yapılan bahar temizliğini tekrar başlattıklarını ifade eden Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Engin Doğan, "Bodrum'da daha önceden yapılan bahar temizliğini bugün burada tekrar başlattık. Bodrum bahara hazırlanıyor, Bodrum sezona hazırlanıyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.
    Etkinliğe katılan Bodrum Motosiklet Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Güner Bodrum'un güzel bir doğası olduğunu ve buna sahip çıkılması gerektiğini belirtirken, Bodrum Dağ Bisikleti Spor Kulübü Başkanı Ali Sonay ise turizm öncesinde bu tür etkinliklerin sürdürülebilir hale gelmesi için sivil toplum kuruluşları, doğasever ve sportif kulüplerin birleşerek Bodrum'un her yerini temizleme gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
    Temizliğe katılan kulüplerden biri olan Bodrum Doğa Sporları Kulübü'nün başkanı Burhan Yusuftaş da Bodrum Belediyesi'nin organizasyonunda düzenlenen çevre temizliği etkinliğinde insanların çok görmediği ama doğaseverlerin yoğun kullandığı alanların temizlendiğini kaydetti. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow