hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da belediye personeline sağlık eğitimi

    Bodrumda belediye personeline sağlık eğitimi
    expand

    Bodrum'da belediye personeline sağlık eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BODRUM (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında belediye personeline kanserde erken teşhisin önemi, sağlıklı beslenme, bağımlılık ve toplumsal şiddet konularıyla ilgili seminer verildi.

    Bodrum Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ile Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle, hizmet içi eğitim kapsamında, 'Kanserde Erken Teşhisin Önemi' konulu seminer düzenledi. Ulusal Kanser Haftası çerçevesindeki seminerde, Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanserin ilk bölümünde, meme, kalın bağırsak ve rahim ağzı kanseri hakkında bilgiler verildi. Bodrum Sağlık Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Yurdagül Sınmaz, Radyoloji Teknisyeni Şebnem İnceöz, Ebe Ebru Selamlar, Psikolog Ceyda Kara, Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Selen Canbolat kendi alanlarında bilgilendirmelerde bulunup, erken teşhisin önemine değindi.
    Seminerin ikinci bölümü ise sağlıklı beslenme, bağımlılık ve toplumsal şiddet konularıyla devam etti.
    Seminerle ilgili bilgi veren Bodrum Sağlık Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Yurdagül Sınmaz, "1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasını çok önemsiyoruz. Belediyemizin destekleri ile böyle bir organizasyon planladık. Personelimizi bu kapsamda bilgilendirmek istedik. Belediye çalışanlarına yardımları için teşekkür ediyorum. Bazı kanser türlerinin erken teşhisi bizim için çok önemlidir. Çünkü tedavi edebiliyoruz. Amacımız, erken teşhis edebileceğimiz kanserleri tarama yöntemleri ile tespit etmek" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow