hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bodrum'da yaşayan İngiliz uyruklu Peter Down, Cumhurbaşkanı hayranı

    Bodrumda yaşayan İngiliz uyruklu Peter Down, Cumhurbaşkanı hayranı
    expand

    Bodrum'da yaşayan İngiliz uyruklu Peter Down, Cumhurbaşkanı hayranı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan İngiliz uyruklu 74 yaşındaki Peter Down, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranlığıyla dikkati çekiyor Down'u evinde ziyaret eden AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" isimli kitabıyla, bir fotoğrafını hediye etti.

    İngiltere'de uzun yıllar Buckingham Sarayı'nda süvari birliklerinde görev yaptıktan sonra emekliye ayrılan Peter Down, 20 yıl önce Bodrum'un Yakaköy Mahallesi'ne yerleşti. Down hem Türkiye'ye hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a büyük sevgi beslerken yaşadığı evin terasına Türk bayrağı astı. AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen ve İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nergiz Genez Peter Down'ı evinde ziyaret etti. Gökmen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını ve Erdoğan'ın 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' kitabını Down'a hediye etti. Geçtiğimiz günlerde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde safra kesesinde yaşadığı sağlık probleminden dolayı tedavi gören Peter Down, hastanede gördüğü hizmetten dolayı çok mutlu olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi işler yaptığı söyledi. Öte yandan Down, 10 yıl önce Türk vatandaşı olduğunu ve Türkiye'de yaşamaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydetti.

    'CUMHURBAŞKANIYLA YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEK İSTERİM'

    Türkiye'nin cennet gibi bir ülke olduğunu söyleyen Peter Down, "Muğla'da 10 gün hastanede kaldım. Safra kesesi ameliyatı geçirdim. Orası çok güzeldi. Sayın Erdoğan çok iyi bir iş çıkarmış. 20 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ve burayı çok seviyorum. Şu anda her yerde fiyatlar pahalı. İngiltere'de de aynı şekilde. Elektrik fiyatları yüksek. Her yerde aynı. Şu anda ekonomi dünyanın problemi. Her şey pahalı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın çok açık yürekli insanlar. Erdoğan'ın bu ülke için çok şey yaptığını düşünüyorum. Koronavirüse yakalanan Erdoğan ve eşine AK Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen aracılığıyla geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum. Kendileriyle yüz yüze görüşmek isterim" dedi.

    AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen de "Peter Down, Türkiye aşığı, Cumhurbaşkanımızın da büyük bir hayranı olan çok değerli birisi. Kendisi hükümetimiz ve Cumhurbaşkanımızın yaptığı hizmetleri kendi ülkesindeki dostlara anlatan bir kişi" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow