hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Granfondo yarışları öncesi halk sürüşü yapıldı

    Granfondo yarışları öncesi halk sürüşü yapıldı
    expand

    Granfondo yarışları öncesi halk sürüşü yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fırat AKAY / BODRUM (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2'nci Uluslararası Corelli Bodrum Halikarnas Granfondo bisiklet yarışları öncesinde halk sürüşü yapıldı.

    Bodrum Belediyesi'nin destekleri, Muğla Valiliği, Bodrum Kaymakamlığı ve Muğla Karya Gençlik ve Spor Kulübü Organizasyonu'nda 15 Mayıs 2022 tarihinde Kısa ve Uzun Parkur şeklinde gerçekleşecek bisiklet yarışı öncesinde Bodrum merkezinde halk sürüşü yapıldı. Bodrum Belediye Meydanı'nda yapılan sürüşe Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl ile çok sayıda bisikletli katıldı. Renkli görüntülere sahne olan halk sürüşü 8 kilometrelik etabın ardından tamamlandı. Öte yandan, tur esnasında Gümbet Değirmenler mevkiinde bir vatandaş fenalaştı. Bölgeye gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan vatandaşın durumunun iyi olduğu bildirildi.
    Halk sürüşünde konuşan Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, "Bisiklet bizim için alternatif turizmin en başında gelen sporlarından biri. Çünkü 7'den 70'e herkesin yapabileceği bir spor. Bizim çocukluğumuzda sosyal aktivite olarak öğrendiğimiz ilk şey bisiklet sürmek. İkincisini düzenlediğimiz Granfondo'nun yaklaşık 1000 misafiri burada ağırlamak 18 farklı ülkeden uluslararası nitelikli bu yarışa ev sahipliği yapmak büyük bir mutluluk. Halk yarışına bende eşlik edeceğim. Yaklaşık 8 kilometrelik bir parkur. Eski antik kentin sınırlarını gezeceğiz" dedi.
    Organizasyona katılan Kosova Cumhuriyeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka da “"Burada olmaktan onur duydum. Sizlerle biraz pedal çevireceğiz. Bu güzel organizasyonu Balkanlar'a taşımanın formüllerini arayacağız. Güzel bir yarış olacak. Kosova'dan katılacak olan gençlerimizde var. Hepinize başarılar diliyorum" diye konuştu.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow