hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenciler Kumbahçe ve Yalıkavak sahilini pırıl pırıl yaptı

    Öğrenciler Kumbahçe ve Yalıkavak sahilini pırıl pırıl yaptı
    expand

    Öğrenciler Kumbahçe ve Yalıkavak sahilini pırıl pırıl yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Bodrum'da ilçesinde, öğrenciler Kumbahçe ve Yalıkavak mahalleleri sahilinde çevre temizliği yaptı. İki ayrı etkinlikte torbalar dolusu katı atık toplandı.

    Bodrum'da bugün Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu ve Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi'nden yaklaşık 170 öğrenci Kumbahçe sahili, Yalıkavak Halil İbrahim İper Adnan İper Anadolu Lisesi'nden yaklaşık 130 öğrenci de Yalıkavak Plajı'nda 10.00 - 15.00 saatleri arasında temizlik çalışması yaptı. Yalıkavak Mahallesi Muhtarı Ali Çınar da temizlik çalışmalarına destek verdi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt da her iki etkinliğe katılıp, temizlik çalışmalarını yerinde inceleyip, öğrencilerle çöp toplayarak yardımcı oldu. Her iki etkinlikte meşrubat şişe ve kutularından çeşitli mutfak eşyalarına kadar torbalar dolusu atık toplandı. Toplanan atıklar, Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri tarafından alınarak, ayrıştırılmak üzere Bodrum Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne götürüldü. Etkinliklerde Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Engin Doğan tarafından  öğrencilere geri dönüşümün önemi hakkında bilgiler de verdi.  Temizlik etkinliği ile kirletmemenin önemini öğrencilere anlatarak doğaya ve çevreye saygılı nesiller yetiştirilmesinin hedeflendiği bildirildi.

    Öte yandan Bodrum Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde görev yapan personellerden oluşan gönüllü dalgıçlar da bugün Kumbahçe önlerinde deniz dibi temizliği gerçekleştirdi.

    BODRUM (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow