hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça hafriyat sahasına kavuştu

    Datça hafriyat sahasına kavuştu
    expand

    Datça hafriyat sahasına kavuştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yıl önce başvurusu yaparak gerekli izinleri alınan Datça Hafriyat Sahası, 3 Mart itibariyle faaliyet geçti. Hafriyat sahasının faaliyete geçmesiyle ilçede doğanın artık daha iyi korunacağı bildirildi.

    Muğla'nın büyükşehir olmasının ardından hafriyat sahaları için çalışma başlatıldı. Muğla'da 1 olan hafriyat saha sayısını 8'e çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Datça hafriyat sahası için de başvurusunu 2014 yılında yaptı.  Datça ilçesindeki madencilik faaliyeti sona eren 32 bin 800 metrekarelik eski taş ocağı alanının Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hafriyat döküm sahası olarak kullanılması 7 yıl sonra onaylandı.

    Gerekli izinleri alan Muğla Büyükşehir Belediyesi, geçen 25 Şubat'ta hafriyat sahasını teslim aldı. 3 Mart itibariyle de hafriyat sahası faaliyete başladı.

    Dünya'nın ve Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olan, doğal, eşsiz güzellikleri, yüzde 68 orman varlığı ve kültürel zenginlikleri ile bir şehirden fazlası olan Muğla'yı korumak için çalıştıklarını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Datça ilçesine de hafriyat sahası kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

    Başkan Gürün, "Muğla birbirinden kıymetli, dünya markası 13 ilçeye sahip. Gerek yeşilin tüm tonlarını coğrafyasında yüzde 68 orman varlığı ile yansıtan gerekse ev sahipliği yaptığı uygarlıkların izlerini taşıyan antik kentleri ile Muğla korunması ve geleceğe miras bırakılması gereken şehirlerin başında geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve gelir gelmez başlattığımız çevre hizmetlerinden olan hafriyat sahaları konusunda nihayet Datça'da da sonuca ulaşarak sahamızı hizmete açtık. Muğla’da hafriyat saha sayımız Datça ile 8'e çıktı. Datça'mızda da hafriyat atıkları planlı, programlı, tespitli bir şekilde sahamıza getirilecek ve doğaya zarar vermemesi sağlanacak. Datça Belediye'miz, Büyükşehir Belediye'miz iş birliği ile kaçak hafriyat dökümünün de önüne geçmiş olacağız. Muğla’mızın yeşiline, mavisine yani geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

    MUĞLA, (DHA

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow