hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça ruhuyla farkındalık sergisi

    Datça ruhuyla farkındalık sergisi
    expand

    Datça ruhuyla farkındalık sergisi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde geçen yıl ilk kez 'Datça Ruhu' sloganıyla bir araya gelen Datçalı sanatçılar, bu kez çevre kirliliğinden kadına şiddete kadar pek çok konuya dikkat çekmek için sergi açtı.

    Datça Kent Konseyi Kültür Sanat Bilim Grubu tarafından Datça Belediyesi Liman Sanat Galerisi'nde açılan sergide, ilçede yaşamlarını sürdüren 23 sanatçının özgün baskı, illüstrasyon, seramik, mozaik, fotoğraf ve resim gibi çeşitli çalışmaları beğeniye sunuldu. Liman Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, sanatçılar ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Serginin küratörlüğünü üstlenen Yaşar Ayşe Gülay Hakyemez, "Bu sene ikincisi gerçekleştirilen 'Datça Ruhu' sergisini izlerken 'Nereye' sorusunun cevabına yolculuk edeceksiniz. Her sanatçı, farklı bakış açısı, doku, form ve renkleriyle sizi doğanın, günlük yaşamın ve iç dünyanızın değişik patikalarında gezdirecek" dedi.

    Liman Sanat Galerisi'nde 13 Ekim'e kadar açık kalacak sergide sanatçılar Volkan Akmeşe, İdil Berf, Sema Boyancı, Zeynep Bozoğlu, Ayça Bumin, Serap Çota, Gülsen Erdoğan, Özerk Ergenç, Engin Erkaya, Nahide Erol, Tamer Ertuna, Yasemin Özen Gök, Özbilen Gökgöl, Evrim Bozyel Görgülü, Özgül Kahraman, Melek Şule Kantürk, Nezaket Koç, Gaye Özen, Fahrettin Şankaynağı, Zeynep Şankaynağı, Mehmet Ünsalan, Gözde Yaldızcıyan ve Özlem Zeynep Yılmaz'ın eserleri yer alıyor,

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow