hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça'da 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yeni kısıtlama

    Datçada 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yeni kısıtlama
    expand

    Datça'da 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yeni kısıtlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, yeni alınan koronavirüs salgını önlemi kapsamında 65 yaş ve üzeri kişilerin, birinci, ikinci ve üçüncü derece akrabalarının dışında kalan düğün ve benzeri toplu organizasyonlarına katılmalarına kısıtlama getirildi.

    Datça İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından, 10 Haziran tarihinden itibaren her gün 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş ve üzeri kişilerin 29 Ağustos tarihi itibariyle birinci, ikinci ve üçüncü derece yakın akrabaların dışında kalan, düğün ve benzeri toplu organizasyonlarına katılmalarına kısıtlama getirildi.

    Datça İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 28 Ağustos tarihinde alınan kararda, "İlçemiz 10 Haziran 2010 tarih ve 220/55 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kurul kararının 2. maddesinde '65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00 - 20 saatleri arasında, sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmeleri' hükmü karara bağlanmıştır. Bu karara ek olarak, ilçemizde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sağlıklarının  korunabilmesi amacıyla, bu yaş grubunda bulunanlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın; düğün, nişan, nikah, kına, sünnet mevlit, cenaze gibi toplu organizasyonlara, sadece 1 inci, 2 inci ve 3 üncü derece

    yakın akrabalarının sosyal mesafe ve maske kuralına riayet ederek katılması izin verilmiştir. Bunun dışındakilerin katılımların kısıtlanmasına karar verilmiştir."

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow