hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça'da, kaymakamdan maske uyarısı

    Datçada, kaymakamdan maske uyarısı
    expand

    Datça'da, kaymakamdan maske uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesi kaymakamı Mesut Çoban, turizm sezonu öncesi ortaya çıkabilecek sorunların en aza indirilebilmesi ve koronavirüs pandemisine karşı alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi amacıyla düzenlenen toplantıda; maske takılmanın önemine dikkat çekip, uyarıda bulundu.

    Datça'da Kaymakam Mesut Çoban başkanlığında, İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı düzenlendi. Turizm sezonu öncesi ilçede ortaya çıkabilecek sorunların en aza indirilebilmesi ve koronavirüs pandemisine karşı alınması gereken tedbirlerin görüşülmesi amacıyla Özcan Yılmaz Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi yemekhanesinde gerçekleştirilen toplantıya, CHP'li Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar ve Datça İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun ile daire müdürleri katıldı. Datça Kaymakamı Çoban, toplantının açılışında yaptığı konuşmada koronavirüs ile mücadelede maske takmanın önemine dikkat çekti.

    15 MAYIS'TAN İTİBAREN YASAK

    Datça İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 14 Mayıs 2020 tarihinde aldığı karar doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlara açık işyerleri, cadde, sokak, parklar, yollar, alışveriş merkezleri gibi açık ve kapalı tüm alanlar ile araçlardan ve konutlardan çıktıkları andan itibaren herkesin maske kullanımının,15 Mayıs'tan itibaren zorunlu olduğunu, 4 Haziran tarihinde ise Muğla Valiliği'nin kararı üzerine plajlarda denize girmeyenlere de maske takma zorunluluğunun getirildiğini hatırlatan Çoban, vatandaşları maske takmaları konusunda uyardı.

    'DENETİMLER ARTARAK SÜRECEK'

    Datça'da maske takma alışkanlığının istenilen düzeye ulaşmadığını ifade eden Çoban, "Maske konusunda, ilçemizde beklediğimiz hassasiyeti göremedik. Vatandaşlarımızın maske takma konusunda yüzde 50 civarında katılım gösterdiğini gözlemliyoruz. Bulaşın engellenmesi noktasında maskenin çok ciddi bir fonksiyonu var. Bu nedenle maske takılması konusunda herkesin hassasiyet göstermesini bekliyoruz. Bugünden itibaren denetimlerimiz ve uyarılarımız artarak devam edecektir" dedi.

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow