hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça'da orman yangınlarına karşı önlemler konuşuldu

    Datçada orman yangınlarına karşı önlemler konuşuldu
    expand

    Datça'da orman yangınlarına karşı önlemler konuşuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesinde, orman yangınlarıyla mücadele komisyonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

    Yılmazlar Ortaokulu'nda Datça Kaymakamı Mesut Çoban'ın başkanlığında yapılan toplantıya; Hava Radar Mevzii Komutanı Hava Albay Erdim Fahri Zeren, Datça Belediye Başkan Yardımcısı İnci Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü Raşit Özkan, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necmettin Erdoğan, Liman Başkanı Selçuk Arslan, Sahil Güvenlik Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Onur Tataroğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Yonca İnan, Datça Orman İşletme Şefi Saner Demirtaş, Büyükşehir Belediyesi Datça İtfaiye Grup Amiri Can Özkan ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

    Hava sıcaklıklarının artış göstermesi ve yangın mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte olası orman yangınlarında kurumlar arası işbirliği ve alınması gereken önlemler görüşüldü. Yangın öncesi, yangın anı ve sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili 54 maddeyi kapsayan kararlar alınarak kurumların görevleri belirlendi. Konuşma yapan Kaymakam Mesut Çoban, "Orman yangınları konusunda, birinci derece risk bölgesindeyiz. Hem yangın çıkma ihtimali çok yüksek hem de söndürülmesi konusunda ulaşım sıkıntıları nedeniyle zor bir konumdayız" dedi. Kaymakam Çoban, kurumların işbirliğinin önemini anlattı.

    Datça Orman İşletme Şefi Saner Demirtaş ise Marmaris ve Datça bölgelerinde geçen yıl meydana gelen orman yangınlarının yüzde 70'inin insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, alınacak tedbirlerle yangınların önlenebileceğini söyledi. Orman yangınlarında ilk müdahalenin önemine dikkat çeken Demirtaş, bu amaçla riskli bölgelerdeki Mesudiye, Gebekum ve Teke suyu mevkiinde üç ayrı bekleme noktasında ekiplerin 7 gün 24 saat nöbet tuttuğunu söyledi. Bu sayede olası yangınlara 13-15 dakika gibi bir sürede ilk müdahale olanağının sağlandığını belirten Saner Demirtaş, "Ayrıca, Yangına Dayanıklı Orman Projesi (YARDOP) çalışmalarımız sürüyor. Aktur bölgesinde 2016 yılında, yerleşim alanlarını tehdit eden orman yangını nedeniyle, bu yıl burada yangın müdahale cephesi oluşturuldu. Yol kenarında, yanmayan türler dediğimiz ağaçlandırma çalışmalarımız gelecek yıl çok daha aktif hale gelecek" dedi.

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow