hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datça'da tarihi su sarnıcı yıllar sonra yine su toplayacak

    Datçada tarihi su sarnıcı yıllar sonra yine su toplayacak
    expand

    Datça'da tarihi su sarnıcı yıllar sonra yine su toplayacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)-MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Osmanlı döneminden kalma tarihi su sarnıcının çevresi, yeniden su toplamasını sağlamak amacıyla, gönüllüler tarafından temizlendi.

    Birleşmiş Milletler GEF - SGP Küçük Destek Programı'nın desteğinde, Datça Kent Konseyi Su Çalışma Grubu tarafından, Datça Çevre ve Turizm Derneği (DAÇEV) ve Datça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile başlatılan, "Datça'da Su Hasadı Denemeleri", projesi kapsamında  gerçekleştirilen temizlik etkinliğine, 35 çevre gönüllüsü katıldı. Datça Doğa Sporları Kulübü üyelerinin de katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte Datça'nın kırsal Hızırşah Mahallesi'nde, bir dönem arıcılar tarafından izinsiz olarak kullanılırken su yolları kapatılan tarihi sarnıcın çevresindeki taş ve kuru otlardan arındırılıp, yağmur sularının yeniden sarnıçla buluşmasının önü açılmış oldu.
    Datça Kent Konseyi Su Çalışma Grubu sözcüsü Nurcan Kaya tarihi sarnıcın bir dönem arıcılar tarafından izinsiz olarak kullanılırken su yollarının, içeriye su girmesini önlemek amacıyla tıkandığına dikkat çekti. Kaya, "Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü bu izinsiz işgale son verdi. Biz de gönüllülerin katılımıyla sarnıca hiç dokunmadan çevresinde temizlik yaptık. Su yollarını tekrar açtık. Sarnıç halen faal ve sıcak yaz aylarında hayvanların ve insanların su ihtiyacını karşılıyor" dedi.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow