hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Datçalı arıcılara yem desteği

    Datçalı arıcılara yem desteği
    expand

    Datçalı arıcılara yem desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA) - MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın,  Hayvancılığı Geliştirme Projesi kapsamında, 150 arıcıya 17 ton arı yemi dağıtıldı.

    Datça Atatürk Spor Salonu bahçesinde düzenlenen arı yemi dağıtım törenine Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Datça İlçe Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necmettin Erdoğan, Datça Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bülent Şatır, Datça İlçe Emniyet Müdürü İsmail Toygun, AK Parti Datça İlçe Başkanı Fatih Keleş, MHP Datça İlçe Başkanı Gökhan Akyel ve arıcılar katıldı.

    Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bülent Şatır törendeki konuşmasında Muğla genelinde 29 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında çıkan orman yangınlarında tüm üreticilerin olduğu gibi arıcıların da zarar gördüklerini hatırlatıp, "İlçemizde arı konaklama kapasitemizde herhangi bir kaybımız olmamakla birlikte, komşu ilçelerde oluşan alan kayıpları ve bitki florasında yaşanan kayıplar göz önüne alındığında arı kolonilerinin kış mevsimini sorunsuz geçirebilmesi için besin desteğine ihtiyaç ortaya çıkmıştır " dedi.
    Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bu amaçla Muğla İl genelinde arıcılara yem desteği uygulaması başlattığını belirten Şatır, "Bugüne kadar Marmaris, Milas, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde toplam 2 bin 453 üreticisine, 550 bin 408 kovan için 280 bin kilogram arı yemi dağıtımı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bugün burada Datçalı 150 arıcımıza, 34 bin 296 koloni için kış öncesi arıların beslenmeleri amacıyla 17 bin 116 kilogram arı yemi dağıtımı gerçekleştiriyoruz" dedi.
    Datça Kaymakamı Mesut Çoban, kırsal Yaka Mahallesi'nden, 50 yaşındaki bir çocuk annesi Sema Ören'e arı yemini verirken yaptığı konuşmada, Datçalı üreticilerin diğer ilçelerdeki üreticiler gibi yangınlardan zarar görmediklerini belirtip, orman yangınlarından etkilenen ilçelerdeki birtakım arıcıların, Datça'da misafir edildiklerini söyledi.
    Konuşmaların ardından, protokol üyeleri ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü görevlilerince üreticilere arı yerlerinin dağıtımı yapıldı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow