hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Knidos Antik Kenti yoluna koruyucu bariyerler yapılacak

    Knidos Antik Kenti yoluna koruyucu bariyerler yapılacak
    expand

    Knidos Antik Kenti yoluna koruyucu bariyerler yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Datça ilçesindeki Knidos Antik Kenti yolunda bir sürücünün daha otomobiliyle şarampole yuvarlanması üzerine, bugüne kadar arkeolojik SİT bölgesi olduğu gerekçesiyle yapılamayan koruyucu bariyerler için harekete geçildiği bildirildi.

    Datça ilçe merkezine 35 kilometre mesafedeki Yazı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve sık sık kazaların yaşandığı Knidos Antik Kenti yolunda, geçen 11 Kasım'da saat 18.00 sıraları meydana gelen trafik kazasında 63 yaşındaki Mehmet Ali Toksöz 09 E 1534 plakalı otomobili ile şarampole uçmuş ve ölümden dönmüştü. Knidos Restoran işletmecisi Toköz'ün ağır yaralı olarak kurtulduğu kazadan sonra Yazı Mahallesi eski muhtarı İbrahim Günay Demir'in (80) sosyal medyada yeniden gündeme getirdiği yol bariyerlerinin yapılabilmesi için Knidos Kazı Başkanlığı ve Marmaris Müze Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuç verdiği açıklandı.

    Yazı Mahallesi Muhtarı Mert Yalçın, her iki kurum yetkilileri ile yaptığı görüşmelerden olumlu sonuç aldığını belirtirken, "Knidos yolunda çok sayıda dönemeç ve uçurum var. Her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turist bu yolu kullanarak Knidos Antik Kentini ziyarete geliyor. Özellikle yolu bilmeyen sürücüler için bu dönemeçler büyük bir tehlike arz ediyor. Sürücülerin korkulu rüyası haline gelen yolun daha güvenli bir hale getirilmesi için uçurum kenarına bariyerlerin konulması gerekiyor. Bugüne kadar yaptığımız tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Ancak son kazadan sonra, Knidos Antik Kenti Kazı Başkanlığı ve Marmaris Müze Müdürlüğü yetkilileri yaptığımız görüşmelerde, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'na sunulacak kapsamlı bir raporun ardından bariyer izni çıkacağını öğrendik. Kararın çıkmasından sonra, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yol kenarına bariyerlerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

    Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow