hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethiye'de Turizm Haftası kutlamaları başladı

    Fethiyede Turizm Haftası kutlamaları başladı
    expand

    Fethiye'de Turizm Haftası kutlamaları başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde, 'Turizm Haftası' çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

    Fethiye Kaymakamlığı tarafından 43'üncü Turizm Haftası kasamında Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde, kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Fethiye Kaymakam Vekili Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Fethiye Belediye Başkan Vekili Oğuz Bolelli, Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Bülent Uysal, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Özgen Uysal, turizmciler ve çok sayıda davetli katıldı.

    '2018 YILINDA 1 MİLYON 450 BİN TURİST AĞIRLADIK'

    Kokteylin açılışında konuşan Fethiye Turizm Bürosu Müdürü Güler Uymaz, "2018 yılında bölgemizde yerli ve yabancı 1 milyon 450 bin misafir ağırladık. Ziyaretçilerimizin ülke bazındaki değerlendirmesinde birinci sırada İngiltere'den gelen turustlir yer alırken, onu Rusya Federasyonu, Almanya, Ukrayna ve Polonya'dan gelenler izledi. 2018 yılında günlük 10 bin yolcu kapasiteli günübirlik gezi teknemiz ile 1 milyon yolcuya hizmet sunduk. Karada ve denizde gerçekleştirilmiş turizm amaçlı sportif faaliyetlerimizde 317 bin misafirimize hizmet verdik. Bu faaliyetlerde en yüksek sayıyı 169 bin ile yine yamaç paraşütü faaliyetinde yakaladık" dedi.

    'REZERVASYONLARDA YÜZDE 20 ARTIŞ VAR'

    FETOB Başkanı Bülent Uysal da konuşmasında 2019 yılı turizm sezonundan umutlu olduğunu belirtip, "Bölgemizde yurtdışından gelen erken rezervasyonlarda yüzde 15 artış var. Bu geçtiğimiz yıllara oranla güzel bir haber. Bölgemizde faaliyet gösteren tur operatörlerin koltuk kapasitesi yüzde 20 civarında artış sağladı. Bu da bu sezonun iyi bir sezon olacağını gösteriyor. Fethiye'mizde yabancı misafirlerimizin ortalama konaklama süresi 7 gün, yerli misafirlerimizin ise 3.5 gün" diye konuştu.

    '2020 DEN İTİBAREN HER YIL 40 UÇAK İLAVE OLACAK'

    31 Mart seçimlerinden önce Fethiye'ye gelerek turizmcilerin sorunlarını dinleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a Dalaman Havalimanı'na yurtdışından direk uçuş seferlerini talep ettiklerini hatırlatan Uysal, "Turizm Bakanımız bu talebimize olumlu yaklaştı. 2020 yılından itibaren Türk Hava Yolları'na her yıl 40 uçak ilave olacağını söyledi. Dalaman'dan yaklaşık 4-5 ülkeye direk uçuş seferlerinin başlanacağını müjdesini verdi" dedi.

    "FETHİYE'DE 100 MAVİ BAYRAKLI PLAJ VAR"

    Dalaman Kaymakamı ve Fethiye Kaymakam Vekili Ali Güldoğan, "Geçen yıl ülkemizi 40 milyon civarında turist ziyaret etti ve bundan 29.5 milyar dolar gibi gelir elde edildi. Ülkemiz, turizm ligine bakıldığında Avrupa'da 5'inci, gelir sıralamasında da dünyada 8'inci sırada yer almakta. Muğla turizm rakamları içerisinde, toplam ziyaretçilerin geceleme gün sayısı ile üçüncü sırada yer alıyor. Yine Bakanlık ve belediye işletme belgeli yatak sayısında da üçüncü sırada yer alıyor. Mavi bayraklı plaj sayısında da dünya sıralamasında da üçüncü sırada. 100 mavi bayraklı plajıyla Fethiye'mizin burada oldukça önde olduğunu görüyoruz. Dünya turizm pastasından Türkiye her geçen yıl önemli ölçüde pay almakta. Bu başarıda Fethiye de önemli bir paya sahip" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Gazi Ortaokulu Halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi.

    Sedat ÜNAL / FETHİYE (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow