hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köy çocukları ilk kez tiyatro ile buluştu

    Köy çocukları ilk kez tiyatro ile buluştu
    expand

    Köy çocukları ilk kez tiyatro ile buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın kırsal mahallelerindeki ilköğretim okullarında sahnelenen ve teknoloji bağımlılığını konu alan 'Arkadaşım Ben Geldim' isimli tiyatro oyunu ilgi gördü. Hayatlarında ilk kez tiyatro ile buluşan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.

    Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Değerler Eğitimi Projesi'nde, il genelindeki 45 kırsal mahalledeki ilköğretim okulunda, öğrenciler tiyatro ile ilk kez buluştu. Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'ye ulaşımı zor olan mahallelerdeki okullarda sahnelenen tiyatro oyunu öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı. 'Arkadaşım Ben Geldim' oyunu ile öğrencilere teknoloji bağımlılığından uzak durulmasıyla ilgili mesajlar verildi. Zafer Kaya'nın yazıp yönettiği ve Muğlalı ünlü oyuncu Gülnihal Demir'in sahne aldığı oyun, ilgiyle izlendi.

    Tiyatro oyununu izleyen ve beğenen minik öğrenciler, oyunun vermek istediği mesaj hakkında yaptıkları açıklamada, "Oyun, bize annemizi, babamızı üzmememizi, bilgisayar, tablet ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerle fazla zaman geçirmememizi, ancak araştırma yapmak üzere kısa bir süre kullanıp, arta kalan zamanda arkadaşlıklarımız ve ailemizle zaman geçirmemizi öğretti" dedi.

    Ünlü Oyuncu Gülnihal Demir ise, "Amacımız çocuklarımızı teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak, büyüğe saygı küçüğe sevgi gösterilmesini sağlamak. Eski oyunlarımızı gündeme getirerek çocukluğumuzda bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak" dedi.

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow