hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köyceğiz Gölü'ne 100 bin yavru sazan bırakıldı

    Köyceğiz Gölüne 100 bin yavru sazan bırakıldı
    expand

    Köyceğiz Gölü'ne 100 bin yavru sazan bırakıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'daki Köyceğiz Gölü'nün biyoçeşitliliğine katkı sağlamak amacıyla, 100 bin yavru sazan balığı bırakıldı.
    Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi amacıyla Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nde üretilen 100 bin sazan balığı yavrusu, törenle Köyceğiz Gölü'ne bırakıldı. Köyceğiz Kaymakamı Hasan Musab Okatan, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yatgın, Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi (DALKO) Başkanı Arif Yalılı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri ve muhtarlar törene katıldı.
    DALKO Başkanı Arif Yalılı, "Köyceğiz Gölü'ne balık bırakmayı prensip haline getirdik. Gerçekleşmesinde payı olan herkese teşekkür ediyorum. Biz bu işi tamamen halkımızın balık avlaması, ekolojik dengeye katkı sağlamak için, epey geniş bir bölgeyi de avlanmaya açarak ekonomik olarak ta vatandaşımıza katkı sağlamaktır" dedi.
    Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, "Göreve geldiğim ilk günden bu yana Muğla'nın her noktasında Türkiye'nin kurtuluşunun üretimde olduğu şiarıyla adım atmadığımız işletme ve tesis olmasın diye elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tam pandemiden kurtulacak mıyız derken tekrar ciddi bir pandemi tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bu dönemde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu göl bizim, burası gelecek kuşaklara miras, gelecek kuşaklarımıza bu gölü temiz bırakmak ve duyarlı olmak zorundayız" diye konuştu. Saylak, Türkiye'de deniz kültür balığı yetiştiriciliğinin yüzde 65'nin Muğla sınırları içerisinde yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Köyceğiz Gölü'ne 2007 yılından beri 870 bin adet, Seydikemer-Girdev Gölü'ne 140 bin adet, Ortaca-Sülüngür Gölü'ne 5 bin adet, Dalaman-Kocagöl'e 220 bin adet, Ula-Akarcadere Göleti'ne 148 bin adet olmak üzere, son 13 yılda toplam 1 milyon 383 bin adet yavru balık bırakmışız. Bakanlığımız, il ve ilçelerimizde çalışan tüm arkadaşlarımla birlikte üreticinin yanındayız. Bizim de görevimiz çevremizi ve doğal hayatı korumak, akarsularımızı, denizlerimizi korumak ve temiz tutmaktır"
    Konuşmaların ardından protokol mensupları ve tüm katılımcılarla birlikte sazan yavruları Köyceğiz Gölü'ne bırakıldı.

     MUĞLA, DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow