hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'te kısıtlama kapsamında sokak hayvanları unutulmadı

    Marmariste kısıtlama kapsamında sokak hayvanları unutulmadı
    expand

    Marmaris'te kısıtlama kapsamında sokak hayvanları unutulmadı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde, Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri veteriner hekim desteğiyle sokak hayvanlarına mama dağıtımı yaptı. Son bir ayda sokaktaki kedi ve köpekleri için dağıtılan yaş ve kuru mama miktarının 1 ton 400 kilogram olduğu bildirildi.

    Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kısıtlama kapsamında sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmaması için mama dağıtımı yaptı. Bugün, üçer kişiden oluşan dört ekip İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nejmettin Kaya ve veterinerler desteğiyle Marmaris sokaklarına çıktı. İlçe merkezinde bulunan park, bahçe ve ana caddelerdeki noktalara kedi ve köpekler için kuru-yaş mama bırakıldı. Veterinerler mama verdikleri hayvanların gözle sağlıklı kontdrollerini de yaptı. Marmaris Belediye Hayvan Barınağı'na da giden ekipler burada da yaş ve kuru mama dağıtımı yaptı. Bir günde 350 kilogram yaş ve kuru mama dağıtan ekiplerin kısıtlama kapsamında buna devam edeceği öğrenildi.

    Paylaşımın amacının farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Marmaris İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nejmettin Kaya, "Hafta sonları devam eden sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için farkındalık projesi başlattık. Bir ay içinde sokağa çıkma kısıtlaması olan cumartesi ve pazar günleri toplam 1 ton 400 kilogram kuru ve yaş mama dağıtımı yapıldı. Hafta sonları kısıtlama devam ettiği sürece projemizi devam ettireceğiz" dedi.

    Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

     FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow