hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'te 'Yüreğim yangın yeri' sergisi açıldı

    Marmariste Yüreğim yangın yeri sergisi açıldı
    expand

    Marmaris'te 'Yüreğim yangın yeri' sergisi açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Marmaris ilçesinde üç ay önce meydana gelen ve 13 bin 650 hektar kızılçam ağaçlarının yandığı orman yangınlarında hem yangına müdahale eden ekiplere destek veren hem de fotoğraf çeken Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği (MARFOD) 'Yüreğim yangın yeri' adlı sergi açtı.

    MARFOD, meydana gelen orman yangınları ile ilgili 'Yüreğim yangın yeri' adlı fotoğraf sergisi açtı. Armutalan Kültür Merkezi'nde açılan fotoğraf sergisine Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Muğla Orman İşletme Müdürü Yüksel Yanmadık, Marmaris İtfaiye Grup Amiri Muhammed Kahraman, sivil toplum ve dernek temsilcileri yanı sıra dernek üyesi katıldı. Oktay ve MARFOD Başkanı Koray Ürkmez tarafından kesilen kurdele ardından 21 dernek üyesinin çektiği 42 fotoğraf sergilendi.

    'ACILARI UNUTTURMAMAK ADINA SAHADAYDIK'

    Serginin açılışında konuşan MARFOD Başkanı Ürkmez birçok noktada çıkan orman yangınlarının yürekleri dağladığını belirterek, "Bütün kurumlar, gönüllüler bu yangını söndürebilmek için canla başla çalışmıştır. Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Biz fotoğrafçılar da bu acıları unutturmamak adına sahadaydık" dedi. Marmaris'in tekrar yeşilleneceğini söyleyen Ürkmez sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl buruk sevinç yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte yanan yerlere tohum atılmasından, ağaçların tekrar yeşermesine kadar geçen dönemi de fotoğraflamaya devam edeceğiz. İlerleyen yıllarda Marmaris'in tekrar eski günlerine döneceğine eminiz. Yeşil Marmaris'imizin tekrar yeşillenen güzel fotoğraflarıyla bir sergi açmak da en büyük temennimiz."
     
    'TARİHE NOT DÜŞÜLDÜ'

    Eserleri tek tek inceleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise "Yaşadığımız yangının acısı hala yüreğimizde. O kara günlerin fotoğrafını çeken sanatçılarımız da tarihe not düşmek gibi önemli bir görevi yerine getirdi" diyerek vatandaşları Armutalan Kültür Merkezi'ndeki sergiyi görmeye davet etti.

    Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS,(Muğla),(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow