hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marmaris'teki annelere lohusa şerbeti

    Marmaristeki annelere lohusa şerbeti
    expand

    Marmaris'teki annelere lohusa şerbeti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MARMARİS Devlet Hastanesi'nde, '1-7 Ekim Emzirme Haftası' kapsamında yeni doğum yapan annelere, lohusa şerbeti ikram edilmeye başlandı.

    Marmaris Devlet Hastanesi yetkilileri, Osmanlı'dan bugüne kadar süregelen geleneği tekrar başlattı. 1-7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında ebeler, yeni doğum yapan ve yatan annelere lohusa şerbeti ikramına başladı. Doğum servisinde yattıkları sürece 50 anneye, şerbetin günlük ikram edileceği öğrenildi. Şerbet yanında kuruyemiş ve lokum ikramı da yapıldı. Ayrıca annelere hediye edilen çiçeklerin üzerine 'En büyük mucize anne sütüdür' yazısı yazıldı.

    Marmaris Devlet Hastanesi yetkilileri, "Osmanlı döneminde doğum yapan kadınlara dağıtılan ve sağlık açısından faydalı olan lohusa şerbetini hastanemizde, doğum yapan yeni annelerimize ikram ederek, bir geleneği yaşatmaktayız. Hastanemizde başlattığımız bu uygulamayla, tüm doğum yapan annelerimize hastanemiz yemekhanesinde hazırlamış olduğumuz lohusa şerbetini ikram ediyoruz. Lohusa şerbeti, annenin sütünün miktarını artırır ve daha lezzetli olmasını sağlar. İçindeki tarçın sayesinde annenin kan şekerini düzenler ve tatlı isteğini bastırır. İçinde bulunan baharatlar, içenin midesini rahatlattığı gibi bebeğin gazını da önler" dedi.

    Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow