hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla Büyükşehir'den turizm sektörü için B Planı

    Muğla Büyükşehirden turizm sektörü için B Planı
    expand

    Muğla Büyükşehir'den turizm sektörü için B Planı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'da pandemi sürecinin ardından gecikmeli olarak açılan turizm sezonun hareketlendirmek için İzmir, Aydın ve Denizli'den gelen 65 seyahat acentesi temsilcisi için Muğla tanıtım gezisi düzenlendi.  Tanıtım gezisiyle, alternatif turizm destinasyonlarının ön plana çıkarılıp, kültür turizminin canlandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi pandemi süreci nedeniyle geç açılan turizm sezonunu hareketlendirmek için B planını devreye soktu. Muğla'da iç turizmi hareketlendirmek için Muğla Tanıtım Platformu, Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanlığı işbirliğiyle, il genelindeki kültürel zenginliklerin tanıtımı için atağa geçildi. 23-25 Haziran tarihleri arasında İzmir, Aydın ve Denizli'den gelen 65 seyahat acentesi temsilcisi için Muğla tanıtım gezisi düzenlendi.  Tanıtım gezisiyle, pandemi dönemi içerisinde yabancı turist trendinin yerli turizme dönmesi ile 'deniz, kum ve güneş' turizminin yanı sıra alternatif turizm destinasyonlarının ön plana çıkarılıp, kültür turizminin canlandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

    CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "2020 turizm sezonunuzdan herkes çok umutluydu. Çin'de başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının olumsuz etkilediği sektörlerden biri de ne yazık ki turizm. Tüm planlarını yerli ve yabancı turiste göre yapan sektörün önündeki ilk seçenek yerli turist. Muğla'mızın birbirinden değerli ilçelerine yerli turistler gelmeye başladı. Beklentiler, talepler salgın nedeni ile değişti. Güven temelli turizmle bu sektörden geçimini sağlayan işletmelerimize yardımcı olmak için elimizden geleni yapacağız. 2020 turizm sezonu için İstanbul ve İzmir'de düzenlenen fuarlarda Muğla turizmi için sektör temsilcileri ile bir araya gelmiştik. Beklemendik koronavirüs salgını ve pandemi süreci Muğla turizmini ciddi anlamda etkiledi. İç turizmin hareketlenmesi için B planımızı devreye soktuk. 65 seyahat acentesi temsilcisini Muğla'da ağırlıyoruz. Deniz, kum ve güneş turizminin yanı sıra alternatif turizm destinasyonlarına yönlendirilmesi ve kültür turizminin canlandırılması hedefliyoruz" dedi.

    Aykut KURT / MUĞLA , (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow