hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da 44 engelli 1 günlüğüne asker oldu

    Muğlada 44 engelli 1 günlüğüne asker oldu
    expand

    Muğla'da 44 engelli 1 günlüğüne asker oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 44 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. Duygusal anların yaşandığı törende, askerliğini yapan engellilerin mutluluğuna aileleri de ortak oldu.

    Marmaris ilçesindeki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda Engelliler Haftası kapsamında bedensel ve zihinsel engelli 44 kişi için temsili askerlik yemin töreni yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç yaptı. Tuğamiral Sevinç, "Anayasamızda vatan hizmeti, her Türk'ün hakkı ve ödevi olarak yer alıyor. Sizlerin sevginizde, düşüncenizde ve başarınızda engel yoktur. Biz bugün bunları gördük, yaşadık. Sizlerle gurur duyduk. Bundan sonra da gönlümüzün ve komutanlığımızın kapıları sizler için sonuna kadar açıktır" dedi.

    'ONUR VE GURUR DUYUYORUM'
    Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu da "Engelli ailelerin gayesi, çocuklarının mutlu, huzurlu ve güvenli bir hayat sürebilmesine imkan sağlayabilmektedir. Geçmişe dönüp baktığımızda oğlumun askeri üniformalarla, güzel bir organizasyonda bulunduğunu düşünmek dahi bizler için hayal bile edilemeyecek bir durumdur. Ben de bir engelli annesi olarak bugün oğlumu üniformalar içerisinde Şanlı Türk Ordusu'nun bir neferi olarak gördüğümde yıllardır vermekte olduğumuz farkındalık mücadelesinde epey bir yol kat ettiğimizin bilinciyle onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından tören alanında engelliler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu. Engelliler, daha sonra Türk bayrağı serilmiş masaların üzerindeki silahlara ellerini koyarak, yemin etti. Protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri takdim edilen engellilerin aileleri ise duygusal anlar yaşadı.
    (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow