hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da 90 yeni belediye otobüsü hizmete sunuldu

    Muğlada 90 yeni belediye otobüsü hizmete sunuldu
    expand

    Muğla'da 90 yeni belediye otobüsü hizmete sunuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA, (DHA)-MUĞLA'da Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 90 yeni otobüs törenle hizmete sunuldu. Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Muğla'nın en ücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımız, engelli bireylerimiz, kırsalda ikamet eden hemşehrilerimiz olmak üzere taşıma hizmetinden herkes eşit olarak yararlanacak" dedi.  

    Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım ağını genişletmek ve sefer sayılarını arttırmak için 61 milyon 998 bin TL yatırımla 45'i 17+1, 20'si 60+1 ve 25'i ise 103 yolcu kapasiteli toplam 90 yeni otobüs düzenlenen törenle hizmete başladı. Menteşe Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde düzenlenen törene Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla CHP Milletvekili Suat Özcan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Demokrat Parti Muğla İl Başkanı İsmet Köse, İYİ Parti Muğla İl Başkanı Davut Cumhur Akmeşe, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

    'BU YOLLARA, KAVŞAKLARA OTOBÜSLER YAKIŞTI'
    Törende konuşan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "8 yıl öncesine gittiğimizde Muğla'nın geldiği noktayı hepimiz görüyoruz. Bu terminal yoktu güzel bir terminal yapıldı. Yollar ulaşım ve kavşaklar oluşturuldu. Bu otogarlara, yollara, kavşaklara bu otobüsler yakıştı. Konforlu, insan odaklı bu araçlar hayırlı olsun" dedi.

    'YENİ ALINAN 90 OTOBÜS 13 İLÇEYE HİZMET VERECEK'
    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, il genelinde tüm vatandaşların ulaşım hizmetinden eşit olarak yararlanmaları için otobüs envanterlerini genişlettiklerini söyledi. Başkan Gürün, otobüslerin tüm ilçelere gönderilerek hizmete başlayacağını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun tüm kesimine eşit hizmet vermeye çalışıyoruz. Ulaşım konusu da bunlardan en önemlilerinden biridir. Muğla'nın en ücra köşesinde yaşayan vatandaşlarımız, engelli bireylerimiz, kırsalda ikamet eden hemşehrilerimiz olmak üzere herkes taşıma hizmetinden eşit olarak yararlanacak. Bugün itibariyle hizmete sunacağımız otobüslerimizde engellilerimizin rahat seyahat etmeleri için engelli rampaları, ayrıca bisiklet taşıma aparatları bulunacak ve güvenli seyahat için 7/24 kameralı sistemle izlenebilecek. Ayrıca çevreye zarar vermemek adına emisyon salınımı açısından düşük seviyede olan otobüsleri tercih ettik. İl genelinde ulaşım sistemlerinin geliştirilmesi için 2460 km. yol yaptık. Bu yollara yakışan otobüsleri hizmete sunuyoruz. Tüm halkımıza hayırlı olsun" dedi. 90 otobüsün 61 milyon 998 bin TL'ye alındığını belirten Başkan Gürün, "Bugün almış olsaydık, bu rakam 151 milyon 975 Bin TL olacaktı" diye konuştu. Konuşmaların ardından temsili anahtar teslimi yapıldı. Anahtarı kadın şoföre teslim eden Başkan Gürün, kendilerine müracaat olması halinde 18 olan kadın şoför sayısını daha da artıracaklarını kaydetti.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow