hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla’da bu yıl 210 bin dekar tarım arazisi sulandı

    Muğla’da bu yıl 210 bin dekar tarım arazisi sulandı
    expand

    Muğla’da bu yıl 210 bin dekar tarım arazisi sulandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA ve ilçelerinde bu yıl toplam 210 bin dekar tarım arazisi sulanarak  Türkiye ekonomisine 346 milyon 500 bin TL katkı sağlandığı bildirildi.

    Muğla’da, bu yıl 1 Nisan’da  başlayan sulama sezonun 15 Eylül’de sona erdi. Toplam 210 bin dekar alan sulandı. Bu yılın birim fiyatları ile Türkiye ekonomisine 346 milyon 500 bin TL katkı sağlandı. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor” dedi.

    Tarımın ülkeler için stratejik öneme sahip olduğunun, içinden geçilen salgın sürecinde çok daha net görüldüğüne dikkate çeken Yıldız, ”İnşa ettiğimiz baraj, göletler, sulama kanalları ve iletim hatları sayesinde suyu toprakla buluşturuyoruz. Yaptığımız toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile tarım arazilerini büyütüyoruz. Çiftçimizin gelirini, üretim konforunu yükseltiyoruz. Böylece kırsal alanlardan göçün belli ölçüde önüne geçtiğimiz gibi gıda arz güvenliğinin de teminatı oluyoruz” diye konuştu.

    Yapılan sulama yatırımlarına çiftçilerden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade eden Yıldız şöyle devam etti:

     “Muğla’da bu yıl sulama sezonunda problem yaşamadık. Yaptığımız yatırımlarla bunu sürekli hale getirmek ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Hem suyumuza hem toprağımıza sahip çıkmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimiz de üretmeye devam etsinler. Hep birlikte ülke tarımını daha yukarılara taşıyacağız.”

    Selçuk AKBAŞ / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow