hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'da Cumhuriyet coşkusu

    Muğlada Cumhuriyet coşkusu
    expand

    Muğla'da Cumhuriyet coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'da cumhuriyetin 97'inci yıldönümü kutlamaları Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. Kutlamaların çeşitli etkinliklerle süreceği bildirildi.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha renkli hale getirmek için törenin ardından ev ve iş yerlerine Türk bayrağı dağıttı. İlk bayrak dağıtımını da Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Osman Gürün, pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirdi. Başkan Gürün, esnaflara vitrinlerine asılmak üzere, hane sahiplerine de pencere ve balkonlara asılmak üzere Türk bayraklarını takdim etti.

    SATRANÇ VE TENİS TURNUVASI DÜZENLENECEK

    Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın düzenlenecek 6. Online Lichess Satranç Turnuvası ile devam edeceği bildirildi. Turnuva, YouTube üzerinden 19.00-21.00 saatleri arasında canlı olarak yayınlanacak. Turnuvada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek. Sıralamada ilk 5 sporcuya tablet, 6 ile 30 arasında dereceye giren sporculara sırt çantası 31-50 arasındakilere ise okul tipi satranç takımı verilecek.

    Pandemi kuralları çerçevesinde Dalaman ilçesinde, yetişkinlerin katılacağı tenis turnuvası da düzenlenecek. 31 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek turnuva Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne ait Dalaman Tenis kortlarında yapılacak.

    BANDO KONSERİ

    Ayrıca, kutlamalar kapsamında Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde 29 Ekim Bando Konseri düzenlenecek. Pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenecek olan konser saat 20.00'da başlayacak. Yiğit Arat'ın solist olarak sahne alacağı konserde İstiklal Marşı, Harp Okulu Marşı, Gölcük Marşı, Gençlik Marşı, 10. Yıl Marşı, İzmir Marşı, Vatan Marşı, Çökertme, Memleketim, Kerimoğlu Zeybeği, Atatürk'ün sevdiği türküler ve 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' eserleri seslendirilecek.

    MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow