hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Pilot Büyükşehir Belediyesi seçilen Muğla, Türkiye'ye örnek olacak

    Pilot Büyükşehir Belediyesi seçilen Muğla, Türkiyeye örnek olacak
    expand

    Pilot Büyükşehir Belediyesi seçilen Muğla, Türkiye'ye örnek olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA, (DHA)-İÇİŞLERİ Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Yerel Yönetim Reformu Projesi çerçevesinde, evde yaşlı bakım hizmetleri ve tarımsal destek hizmetleri nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni ' Pilot Büyükşehir Belediyesi' seçti.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, pilot büyükşehir seçilmesinin ardından ilk toplantısını Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde yaptı.
    Toplantıya Avrupa Birliği, İçişleri Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı temsilcileri ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Her iki bakanlık tarafından 'Pilot Büyükşehir Belediyesi' seçilen Muğla Büyükşehir belediyesinin evde yaşlı bakım ve tarımsal hizmetleri iyi uygulama örneği gösterildi. Yerel Yönetim Reformu projesi kapsamında Muğla Büyükşehir Belediyesi pilot çalışmasında Kalkınma Politikası Bürosu UNDP'nin Kilit Uzmanı Dr. Volkan Recai Çetin tarafından sunum gerçekleştirildi.
    Muğla Büyükşehir Belediyesi pilot çalışmasının ardından, uygulama Türkiye geneline yayılacağı bildirildi. Muğla Büyükşehir belediyesinin uygulamalarını Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanı sıra Aile Sosyal Politikalar ile İl Sağlık Müdürlüklerinde hayata geçireceği kaydedildi.

    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow