hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Restore edilen tarihi okulda ders zili çaldı

    Restore edilen tarihi okulda ders zili çaldı
    expand

    Restore edilen tarihi okulda ders zili çaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'da 2019- 2020 eğitim-öğretim yılı açılışı 87 yıl aradan sonra restore edilerek eğitime kazandırılan ve şehrin ilk ilkokulu olma özelliğini taşıyan Atatürk İlkokulu'nda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

    Okul bahçesinde düzenlenen törene Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, CHP Muğla milletvekilleri Mürsel Alban ve Süleyman Girgin, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un İlköğretim Haftası mesajı okundu. Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu.

    'MUĞLA EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK BİR İL'

    Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Esengül Civelek,

    "Gelecek eğitim ile şekillenecektir. Ülkemizi aydınlık yarınlara kavuşturacak, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bilgiyi üretebilen, değerlendirebilen, paylaşabilen, bilimsel gelişmeleri izleyebilen, araştıran, soran, hayat boyu öğrenmeyi ilke edinen, bilimsel ve toplumsal sorumluluklarını içselleştirmiş sağlıklı, mutlu, gelişmiş bir karaktere sahip, sevgi dolu, duyarlı, tüm insanlığa, milletimize, vatanımıza yararlı iyi birey, iyi vatandaş olarak yetiştirebildiğimiz takdirde çağdaş ülkeler arasında yer alabiliriz. Bizler eğitimde kalitenin arttırılması, niteliğin yükseltilmesi için büyük gayret çaba ve emekle çalışmalarımıza devam ediyor ve yeni projeleri yaşama geçiriyoruz. Eğitim öğretimin sıcak yuvası olarak okullarımızda fiziki mekanları, koşulları iyileştiriyor, eğitim araç gereç ve donanımlarını yeniliyoruz. Okul yöneticileri, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz arasındaki en üst düzeyde tesis edilecek iş birliğini başarılı bir eğitim hayatı için fevkalade önemsiyoruz. Diğer yandan çocuklarımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda eğitim alabilmesi için okullarımızda, okul çevrelerinde, okul servis araçlarında aldığımız güvenlik tedbirlerini her ay başkanlığımda tüm tarafların katılımı ile gerçekleştirilen güvenli eğitim toplantılarında değerlendiriyoruz."

    ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

    Konuşmasının sonunda öğrencilere hitap eden Vali Civelek, "Sevgili öğrenciler, sizler bizim geleceğimiz, umudumuz, güvencemizsiniz. Sizleri çok seviyoruz. Bizler için çok değerlisiniz. Sizlere 2019 - 2020 eğitim öğretim yılında öğretmenleriniz ile aileleriniz ile birlikte sağlık, afiyet, huzur, başarılı bir yaşam diliyorum" dedi.

    Konuşmaların ardından Vali Civelek ve protokol üyeleri okul bahçesine fidan dikerek, restore edilen okul binası girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi. İlk ders zilinin çalmasının ardından Vali Esengül Civelek ve diğer protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

    2019- 2020 eğitim öğretim yılında Muğla genelinde 796 okulda toplam 152 bin 549 öğrenci, 13 bin 308 idareci ve öğretmen ders başı yaptı.

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAF

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow