hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sanat ve kadın konulu sergiye ilgi

    Sanat ve kadın konulu sergiye ilgi
    expand

    Sanat ve kadın konulu sergiye ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'da, 30 sanatçının 72 eserinin yer aldığı 'sanat ve kadın' konulu el sanatları sergisi açıldı.

    Muğla Valiliği, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Menteşe Kaymakamlığı, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ile Muğla El Sanatları Derneği işbirliğinde 'sanat ve kadın' konulu el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Olgunlaşma Enstitüsü'nde farklı kültürlerden ve üniversitelerden 30 sanatçının 72 eserinin yer aldığı serginin açılışına MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Müdür Yardımcısı Serap Aksel, Menteşe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, şube müdürleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Serginin açılışında konuşan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Kadın kelimesi çok derin anlamlar içeren bir sözcük. Kadına şiddetin son dönemlerde basının birinci gündeminde yer almasından dolayı son derece üzgünüm. Bu sergiyle kadınlarımızı sanat yönüyle, incelikleri ve hassasiyetleri ile dile getirmek istedik" dedi.

    Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Hüdai Baş ise "Kadınlar yüzyıllardır gerek farklı sanatsal ifade biçimlerinin öncüleri, destekçileri, koleksiyoncuları ve ilham kaynağı olarak gerek sanat tarihçileri ve eleştirmenleri olarak her daim sanat faaliyetlerinin içinde olmuşlardır. Biz sanatın içerisinde başından beri var olmuş kadınları nasıl anlatabiliriz diye düşündük. Değerli sanatçı arkadaşlarımızla birlikte kadınlarımızı el sanatları sergisiyle anlatmayı uygun bulduk. Aynı zamanda son zamanlarda toplum olarak hepimizi kahreden, kadınlarımıza yapılan haksızca ve insanlığa yakışmayan davranışlara ve bununla ilgili çıkan üzücü haberlere karşılık, elimizden geldiğince kadın ve güzellikleri vurgulayalım istedik" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından el sanatları sergisi, protokol üyeleri ve konuklar tarafından ilgiyle gezildi. Sanat ve kadın el sanatları sergisi, 28 Aralık tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

    Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow