hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Valilik açıkladı, Muğla'da haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak

    Valilik açıkladı, Muğlada haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak
    expand

    Valilik açıkladı, Muğla'da haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA Valiliği, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı'nda birleştirilmiş sınıf yapılan tüm okullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitim-öğretime başlanacağını bildirdi.

    Muğla Valiliği, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı. Açıklamada, 15 Şubat tarihi itibariyle birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan tüm okullarda haftanın 5 günü yüz yüze eğitimin yapılacağı belirtilerek şöyle denildi:

    "Birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan, kırsal mahalleler ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyeleri ile bu okulların bünyesindeki ana sınıflarında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen çizelgede yer alan derslerin haftada 5 gün yüz yüze olacak şekilde işlenmesine karar verilmiştir. Tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılmasına da alrıca karar verilmiştir" denildi.

    Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

    "Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

    Aykut KURT / MUĞLA, (DHA)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow