hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yatağan'da Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

    Yatağanda Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı
    expand

    Yatağan'da Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MUĞLA'nın Yatağan ilçesinde, Mısır'da mahkeme salonunda hayatını kaybeden ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

    Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Merkez Camisi'nde Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi sala verilerek, vatandaşlar camiye davet edildi. Yatağan İlçe Müftüsü Abdullah Kılıç'ın kıldırdığı gıyabi cenaze namazında, AK Partili Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz ve Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş saf tuttu. Kılınan namazın ardından cami çıkışında basın açıklaması yapan AK Parti Yatağan İlçe Başkanı Ali Tekin, Mursi'nin özgürlük ve adalet hasretiyle Hakk'a yürüdüğünü söyledi. Mursi'nin Mısır halkı için verdiği insanlık mücadelesinde zalim bir cunta zihniyetiyle devrildiğini kaydeden Tekin, şöyle dedi:

    "2013 Temmuz'unda kanlı bir darbe ile iktidarı ele alan Abdülfettah es-Sisi, kan ve gözyaşı üzerine kurduğu iktidarını yine kanla beslemiştir. Uluslararası hukuk ve insan haklarını yok sayarak Mısır halkını baskı altına alan zalim Sisi, masum insanları acımasızca katletmiştir. 21'inci yüzyılın firavunu Sisi, darbeyle elde ettiği iktidarı süresince yüzlerce kişiyi idam etmiştir. Başta ABD olmak üzere bazı Batı ülkeleri, maddi ve ideolojik çıkarları uğruna Mısır'da darbe rejiminin insanlık dışı uygulamalarına karşı sessiz kalarak işkenceleri, haksız yargılamaları ve vahşi idamları görmezden gelmiştir. 2 bin 357 gündür Mısır zindanlarındaki direniş destanını sürdüren Muhammed Mürsi, zalimlerin mahkemesinde şehadete yürümüştür. 'Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma' diye buyuran bir dinin mensupları olarak bu süreçte bizleri en derinden yaralayan İslam dünyasının suskunluğu olmuştur."

    Açıklamanın ardından camiden çıkanlara ve açıklamaya katılanlara Muhammed Mursi için döktürülen lokmalardan dağıtıldı.

    Burak Alper KUŞ / YATAĞAN (MUĞLA), (DHA)

    FOTOĞRAF

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow