hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kışın uzadığı Muş'ta söğüt ağacı dalları hayvanlara yem olarak veriliyor

    Kışın uzadığı Muşta söğüt ağacı dalları hayvanlara yem olarak veriliyor
    expand

    Kışın uzadığı Muş'ta söğüt ağacı dalları hayvanlara yem olarak veriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL / MUŞ, (DHA)-MUŞ'ta besiciler yemden tasarruf edebilmek için küçükbaş hayvanlara budadıkları söğüt dallarını yediriyor. Söğüt ağacının dallarının süt verimi için yararlı olduğunu belirten besici Abuzer Güngör, "Özellikle keçiler, söğüt dallarını severek yiyor" dedi.
        Kış mevsiminde Türkiye'nin en fazla kar yağışı olan kentlerinden biri olan Muş'ta hayvancılıkla geçimini sağlayan besiciler, yemden tasarruf için ilginç bir yol buldu. Araziyi kaplayan yaklaşık 20 santimetrelik kar kalınlığı sebebiyle hayvanlarını otlaklara çıkaramayan besiciler, yem sorununu kendilerine ait arsa ve bahçelerdeki söğüt ağaçlarıyla çözdü. Söğüt ağaçlarının dallarını budayan besiciler, küçükbaş hayvanlara yem olarak veriyor. Sabah saman ve arpa ile besledikleri hayvanlara öğleden sonra da budadıkları söğüt dalını yediren besiciler, yemden tasarruf ettiklerini söylüyor. 
        Yem fiyatlarının yüksek olmasından ötürü hayvanlarına budadığı söğüt ağacının dallarını yem olarak yediren besici Abuzer Güngör, "Sabah saatlerinde hayvanlarımıza saman, arpa, yem veriyoruz. Öğleden sonra ise söğüt ağacının dallarını budayarak yediriyorum. Söğüt ağacının dalları, süt verimi için çok yararlıdır. Özellikle keçiler söğüt ağacının dallarını, severek yiyor" diye konuştu.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow