hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muş Ovası, sular altında kaldı

    Muş Ovası, sular altında kaldı
    expand

    Muş Ovası, sular altında kaldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)-MUŞ'ta, şiddetli yağış ve karların erimesi sonucu ova sular altında kaldı. Ovadaki, ev, ahır, kümes ve çiftliklerin bir kısmı sular altında kaldı.
        Son yılların en yağışlı kış mevsimini yaşayan Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte eriyen karlar ovayı göle döndürdü. Fırat Havzası'nda 80 kilometre uzunluğunda 20 km genişliğindeki Muş Ovasında yeralan Hasköy ilçesindeki İshak Sönmezsoy'a ait kaz çiftliği, sular içerisinde kaldı. Çiftlik ile evin bulunduğu bölgede su seviyesi yarım metreyi aştı. 
        İşletme sahibi İshak Sönmezsoy, “Son günlerde etkili olan yağmur ve karların erimesinden dolayı çiftliğimizin etrafı ve tüm ova sular altında kaldı. Burada bulunan menfezin yetersiz kalması sonucu tarlalar, çiftliğin etrafı su altında kaldı. Buraya büyük bir menfez yapılırsa, bizlerde işimizi daha rahat yapabiliriz. Ova, buradaki tarlalar sular altında kalmaz. Şuana kadar herhangi bir zayiatımız yok. Tabi ki karların erimesi ve yağmurun devam etmesi halinde zarar olabilir" dedi. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow