hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muş'ta meralar hayvanlarla şenlendi

    Muşta meralar hayvanlarla şenlendi
    expand

    Muş'ta meralar hayvanlarla şenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)- MUŞ'ta, kış mevsimi boyunca bin bir zorlukla ahırlarda beslenen keçi ve koyunlar, karın erimesiyle çıkarıldıkları meralarda otlatılmaya başlandı. Kış mevsimi boyunca ülkenin en yoğun kar yağışı alan illerinden biri olan Muş'ta, ilkbahar mevsimi etkisini göstermeye başladı. Karların erimesiyle doğanın yeniden canlanmaya başladığı kentte, meraları dolduran keçi ve koyun süreleri adeta kartpostallık görüntüler oluşturdu.

    Küçükbaş ve büyükbaş hayvan varlığıyla Türkiye'nin en önemli hayvancılık merkezlerinden olan kentte, besiciler karların erimesiyle gelen baharın sevincini yaşıyor. Kış mevsiminde aylarca hayvanlarını zor şartlar altında kar ve dondurucu soğuklara rağmen ahırlarda besleyen besiciler, hayvanlarını meralara çıkmaya başladı. Ahırlardan çıkardıkları hayvanları karlı dağların eteklerindeki otlaklara götüren besiciler hem yem maliyetini düşürmek hem de hayvanlarının sağlıklı beslenmelerini amaçlıyor.

    İlkbahar mevsiminin gelmesinin kendileri ve hayvanlar için bir bayram olduğunu ifade eden çoban Enes Demir, "Yoğun kar yağışı ve zorlu kış mevsimi nedeniyle hayvanlar uzun süre ahırlarda besleniyordu. İlkbahar mevsimi ve karların erimesiyle birlikte hayvanları dışarı çıkarmaya karar verdik. Şimdi hayvanların hepsi dışarıda bayram ediyor. Bizlerde bayram ediyoruz. Temiz hava, kuzular anneleriyle birlikte gezip, otlamayı çok seviyor. İlkbahar mevsiminin gelmesi herkesi çok mutlu etti" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow