hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Üniversitede 11 bin öğrenciye yöresel yemekler sunuluyor

    Üniversitede 11 bin öğrenciye yöresel yemekler sunuluyor
    expand

    Üniversitede 11 bin öğrenciye yöresel yemekler sunuluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Sami MARAL / MUŞ,(DHA)-MUŞ Alparslan Üniversitesi (MAUN), kentin yemek kültürünü tanıtmak için 11 bini aşkın öğrencisine yöresel lezzetleri ikram ediyor. Üniversite yemekhanesinde aşçıların hazırladığı 9 çeşit yemekten en az birisi menüde yeralıyor. Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, "Öğrencilerimize evlerde pişirilen yöresel yemeklerin neler olduğunu, yerel lezzetleri tattırmak için bu çalışmayı başlattık" dedi. 
        Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden öğrencisi bulunan Muş Alparslan Üniversitesi, yöresel yemekleri tanıtmak için çalışma başlattı. Ayran aşı, halim aşı, gülük yemeği, helise, keşkek, kelem dolması, Muş köftesi, yeşil mercimekli bulgur pilavı ve teter helvası gibi yöresel yemekler, üniversitenin aşçıları tarafından özel olarak hazırlanıyor. Yöresel lezzetlerden birisi, haftada bir gün yemek menüsüne eklenerek akedemisyen, personel ve öğrencilere servis ediliyor. 
        Diyarbakır'dan Muş'a öğrenim için geldiğini söyleyen Ayşe Bektaş, "Üniversitemiz yemekhanesinde Muş yöresine ait lezzetler çıkarılıyor. Bu uygulama sanırım Türkiye'de bir ilk ve bizler beğeniyoruz. Yöresel yemekleri, severek yiyoruz. Emeği geçen tüm aşçılara ve emekçilere teşekkür ederiz" dedi. 
        Kentin yöresel yemeklerini tatma fırsatı elde ettiklerini ifade eden Van Ercişli Muhammed Emre Bay, "Üniversitemiz yemekhanesinde Muş'un yöresel yemeklerini tatmaktayız. Bu durumdan bizler oldukça memnunuz" diye konuştu.
    EVLERDE PİŞEN YEMEKLER
        Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Kentin yöresel lezzetlerini tanıtmak için bu çalışmayı yaptıklarını bildirdi. Üniversitede 11 bini aşkın öğrenci bulunduğunu ifade eden Polat, şunları söyledi:
        "Yöresel lezzetleri tanıtmak istiyoruz. Çünkü üniversitemizde 11 bini aşkın öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin önemli bir kısmı, Muş'a uzak yerlerden geliyor. Dolayısıyla bizler bu öğrencilerimize kentteki evlerde pişirilen yöresel yemeklerin neler olduğunu, yerel lezzetlerin nasıl olduğunu, öğrenci ve personellerimize tattırmak istiyoruz. Bu kapsamda hem öğrencilerimize, hem de personellerimize her cuma günü mutlaka bir yöresel yemek hazırlayarak, ikram ediyoruz. Öğrenci ve personellerimizin bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu müşahede ediyoruz."(DHA)

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow