hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kapadokya Kültürel İmeceler Festivali' 11-13 Ekim'de

    Kapadokya Kültürel İmeceler Festivali 11-13 Ekimde
    expand

    'Kapadokya Kültürel İmeceler Festivali' 11-13 Ekim'de

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA)- SANATÇILAR arasında kültürlerarası diyalog, barış ve dostluğu teşvik etmeyi ve Kapadokya'da yerel turizme katkı sağlamayı amaçlayan 3. Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivali, Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde 11-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
    Nevşehir'de unutulmuş İmece geleneğinin sürdürülmesi, bilimin, sanatın, kültürün ve tarihin harmanlandığı 3 . Uluslararası Kapadokya Kültürel İmeceler festivali Nevşehir Valiliği, Ürgüp Kaymakamlığı, Kırşehir, Kaymaklı ve Ortahisar Belediyeleri ve Mustafapaşa Köyü muhtarlığının da destekleri ile gerçekleştirilecek. Festival kutlama komitesi başkanı sanatçı Sibel Radiye Gül yaptığı açıklamada, bu yıl 3. Gerçekleştirilecek festivalin Kapadokya Üniversitesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirileceğini belirtti.
    Mustafapaşa köyünde bulunan Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi meydanında düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak festivalde Mustafapaşa Halk oyunları ekipleri gösteri yapacak. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Halk oyunları ekibinin Ürgüp’e has Nahıl geleneğini canlandıracağı gösterinin ardından ortaoyunu meddah gösterileri ile etkinlikler devam edecek. Kırşehir Belediyesi Abdallar Grubu topluluğunun Davul Zurna ekibinin gösterileri ile devam edecek 3. Uluslararası Kapadokya Kültürel İmece Festivali’nde daha sonra Kapadokya Üniversitesi Şakir Paşa Medresesinde ve Oktay Sinanoğlu salonunda kültürel imece karma resim ve el sanatları sergisinin açılışı yapılacak. Mahalli sanatçıların konserlerinin yer alacağı festivalde halk ozanı ve araştırmacı Ali Akbulut, Kırşehir yöresi türkülerinin hikayeleri ile anlatacak. Festival kapsamında Kapadokya Üniversitesi meydanında sokak boyama etkinliği düzenlenecek. Türkiye’nin değişik bölgelerinden festivale katılacak ressamlar duvar boyama çalışmalarına katılacak..

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow