hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kapadokya'da 'Gaziantep Tanıtım Günleri' düzenlendi

    Kapadokyada Gaziantep Tanıtım Günleri düzenlendi
    expand

    Kapadokya'da 'Gaziantep Tanıtım Günleri' düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından Nevşehir'in merkeze bağlı Göreme Beldesi'nde 'Gaziantep Tanıtım Günleri' etkinliği düzenlendi.
    Göreme beldesinde düzenlenen 'Gaziantep Tanıtım Günleri'nde yöresel ürünler, Gaziantep mutfağı ve el sanatları ürünleri sergilendi. Etkinliğe, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Türkiye’nin kültürel mirasının başkenti Kapadokya'dayız. Anadolu'nun kalbinde kültürel mirası görmemenin heyecanını yaşadık. Gaziantep günlerini Göreme Belediye başkanımızla birlikte organize ettik. Gaziantep’e dair ne varsa bugün Göreme'de sergiliyoruz" diye konuştu.
    Biz Kapadokya’ya gelen özellikle Asya turizmini çok önemsiyoruz. Çünkü bu bölgeye gelmelerinin nedeni artık deniz, kum, güneş değil. Tarihi dokuyu hissedenler buraya geliyor. Baktığınız zaman Fırat'ın etrafında aynı bu şekilde güzellikler aynı bereket, aynı miras var. Biz bu pastayı büyütelim istiyoruz. Hakikaten çok başarılı bir şekilde gücümüzü birleştiriyoruz. Buranın en büyük gücü balonlar. Rumkale Fırat'ını tepeden balonlarla görsünler istiyoruz. Muhteşem bir güzellik var. Coğrafya var, kültür var, su sporlarının en güzelini yapacağız. İşte bu güzellikleri tepeden seyredecek şekilde balonlarımızı Gaziantep'e getirmek istiyoruz. O yüzden bugün yaptığımız görüşmelerde Sivil Havacılık ile bunun alt yapısı, neler yapılabilir, nasıl bir yol izlenebilir, Kapadokya Üniversitesi'nde bu işin başındakilerle oturup görüşmelerimizi yaptık. İnşallah bu gücümüzü birleştirdiğimiz de çok daha sayıda turistin buraya gelmesini sağlayacağız" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow